BirdybearOnTour

Drie in een…

“Drie in een” vormt voorlopig ons slotakkoord van dit avontuur dat nu fysiek achter ons ligt en al onze verwachtingen meer dan overtroffen heeft. In de loop van de vrijdagochtend zijn de koffers gepakt, de golfclubs schoon in de tas, de RV leeggeruimd en is de poetsdoek er doorheen geweest.

Campground Whitehorse

Wat rest is de herhaling van gisteren: nogmaals de buitenkant met borstel en hogedrukspuit net zolang tot we het resultaat aanvaardbaar vinden. Richting Fraserway, onze verhuurder, maken we eerst een stop bij het Westmark hotel en droppen de bagage. Een slimme zet en het scheelt straks gesjouw bij het vervoer met de shuttle van Fraserway. Het inleveren gaat vlot en aangenaam en dat is te danken aan onze voorbereidingen maar ook de professionele aanpak bij Fraserway. Alles bij deze club is beter in orde, beter geregeld en bovenal plezieriger dan bij Cruise America en Cruise Canada. Het prijsverschil meer dan waard! De middag benutten we voor de lunch en een rustig rondje Whitehorse. We bezoeken het plaatselijke Macbride museum met een bescheiden Yukon History expositie en uiteraard doen we de self-guided tour op de SS Klondike, een van de radarboten van weleer.

SS Klondike

Dineren kan niet meer in de RV en omdat de lunch goed is bevallen strijken we voor een bescheiden diner opnieuw neer in dezelfde gelegenheid. Onze oogjes gaan vroeg toe want de gezamenlijke Whitehorse Hotels Airportshuttle zal al om 03:55  uur vanaf Westmark vertrekken.

Eric Nielsen AirportWe vliegen vanaf het Erik Nielsen Whitehorse International Airport in circa 2,5 uur naar Vancouver. Gezien het vroege tijdstip en onze aansluiting in de namiddag naar Amsterdam is er voldoende tijd om het centrum van Vancouver te bezoeken.

Maasdam

Al voordat de winkeldeuren openen wandelen we in aangenaam zonnig weer door Vancouver. Bij Vancouver Plaza, gerealiseerd voor de Olympics, liggen twee enorme cruise schepen aan de kade met daarom heen een enorme bedrijvigheid. Cruise schepen aan de kade is veel geld in het laatje.

 

 

 

 

 

Een van de schepen is de Zuiderdam van de Holland America Line die we ook al in het nachtelijk donker bij Vancouver Island hebben gadegeslagen tijdens de eerste week van onze “Opperbest door Canada West” tour. Nabij de cruiseschepen nuttigen we een “pannekoek” in “The Dutch”

The Dutch

The Dutch2

Een succesvolle formule: binnen en buiten is het aardig vol. We kunnen hier gelukkig meer dan goed terecht gezien de royale keus in de glutenvrije varianten. Goed gevuld maken we nog een rondje Vancouver alvorens we ons met de Skytrain richting YVR begeven waar onze take-off, het afscheid van Canadese bodem, zich om klokslag vier uur voltrekt. Na een lange zit aan boord van de KLM kist zit het er op. Het is over en sluiten. Het slotakkoord is gespeeld. Zoals te doen gebruikelijk geven we zodra eenmaal thuis een enorme dot gas. Koffers leeg en naar zolder, was(sen) in de machine en inmiddels droog van de lijn, turboronde grasmaaien en nog wat van die typische “welkom thuis” aangelegenheden. Last but not least de slotregels van de post op papier. Wat rest is een heel tevreden gevoel en binnenkort natuurlijk het doornemen en ordenen van al die duizenden beelden, waaronder zeker een mooi aantal Birdybear Hot Shot’s. Wellicht melden we ons dan nogmaals via dit blog of vertonen we een markante selectie aan diegenen die daarop prijs stellen. Laat maar weten! Dank voor jullie reacties, voor het trouwe volgen en leuk dat jullie zo enthousiast op afstand mee op ontdekkingsreis zijn geweest. Beleven is mooi, delen maakt het nog intenser. Poot van Birdybear en graag tot ziens, er valt nog zoveel te ontdekken…

 

Voel je vrij om te delen!

4 gedachtes aan “Drie in een…

 1. Tineke van Veen

  Hoi Ingeborg en Fred, ik heb enorm genoten van jullie verslagen, ook toen wijzelf in Amerika rondtoerden. Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt! En wat een prachtige foto’s. Dat wordt echt heel erg wennen voor jullie aan het normale leventje! Maar wel met niet uit te wissen herinneringen! Groet, Tineke

 2. Henk Duijn

  Ik heb alle verslagen met belangstelling gelezen , en vooral de aangename manier van vertellen heeft daar aan bijgedragen. Ik zeg welkom thuis en beamkt voor de intressante verhalen en mooie foto’s . Groet Henk Duijn

 3. Mary Ingenhoven

  Met enige weemoed lees ik jullie laatste verslag van deze vakantie en zag zojuist de was hangen in de tuin. 2 verschillende werelden. ik kijk uit naar een avondje beeld verslag van jullie vakantie, mij heb je daarvoor!
  groetjes van de buurvrouw!

 4. Wim Mijzen

  Hoi Canada trappers. Door een storing ontvangst internet heb ik zo juist jullie laatste bericht gelezen. Ook dit helaas laatste verslag was zoals vanouds..Bedankt voor jullie fijne verslagen opgeleukt met zeer fraaie foto’s. Groetjes en zonder mijn slotafsluiting HAVE FUN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.