BirdybearOnTour

Fini Trilogie…

Het zit het erop, het is voorbij. In drie delen ”schreef” Birdybear De Noordelijke Trilogie. Drie fantastische avonturen in het jaar 2019. Gestart in januari met een supercoole Shortbreak IJsland. Gevolgd door 8.545,8 kilometer, gedurende vier-en-een halve-week, met de Birdymobiel vanuit Elahuizen naar de Noordkaap en terug. Met alle omzwervingen welke gedurende een Birdybear avontuur gebruikelijk zijn. En tot slot, gedurende twee-en-een-halve-week vliegend naar Oslo, per trein naar Bergen. Met de Hurtigruten MS Spitsbergen naar Kirkeness. Vanuit Kirkeness in een tegengesteld dag/nachtritme weer terug naar Bergen. En vanuit het ‘als je net even geluk hebt zonnige Bergen’ met de blauwe vogel weer retour naar Amsterdam.

Samengevat bovengemiddeld veel indrukwekkende natuur gedurende figuurlijk ‘alle seizoenen’ met een enorme diversiteit aan weersomstandigheden. En waanzinnig gaaf dat we in de gelegenheid waren om deze Noordelijke reisgebieden binnen de tijdspanne van 1 kalenderjaar te bezoeken.

Zowel Noorwegen als IJsland hebben nu al toekomstige bezoeken bij Birdybear ‘afgedwongen’. En dat zegt veel over hoe we het hebben beleefd. IJsland omdat we eigenlijk nog maar een heel klein stukje hebben gezien en waar ongetwijfeld nog heel veel moois valt te ontdekken. En Noorwegen omdat de enorme vrijheid om te gaan en staan waar we willen prima matched met de Noorse cultuur waar vrijheid, buitenshuis en in de natuur belangrijke aspecten zijn. En juist dat zo verschrikkelijk goed past bij de wijze waarop we graag reizen, ontdekken en beleven.

Wat rest na deze trips zijn de vele memorabele momenten vol bijzondere uitzichten. En waar iedere bocht in ons traject nieuwe, verrassende details en panorama’s opleverde. Te land, op zee, onder de grond, aan de voet van een (ijs)waterval, oog in oog met een walvis, vanachter het teleobjectief jagend op de Puffins terwijl we op Lovund verbleven, achter de ruitenwissers van de Birdymobiel of vechtend met wind en camera op de boeg van de MS Spitsbergen.

Hoogtepunt(en)? Meer dan we redelijkerwijs op papier kunnen zetten. Dieptepunt? Als er een tijd van komen is dan is er meestal ook een tijd van gaan…

Wat er volgt is nog heel veel werk om De Noordelijke Trilogie te vertalen naar de gebruikelijk Birdybear HotShot albums. Het zal niet meevallen om de meest geschikte composities te verzamelen uit het ruwe materiaal waarbij de ontspanners tijdens De Noordelijke Trilogie zo’n 15.000 keer klikten. Zodra de twee delen van de Noordelijke Trilogie full color zijn gedrukt plaats Birdybear deze natuurlijk ook weer online. Uiteraard vergezeld van een nieuwe, vast en zeker trotse post op Birdybear.nl

Wat ook volgt is de ombouw van BirdyBearOnTour richting het volgende avontuur. Waarbij de Noordelijke Trilogie plaats maakt voor “Down Under The Southern Cross”. Daarover meer in een volgende post. Als geregistreerde volger ontvang je daarover uiteraard een update.

Ga je zelf binnenkort naar sneeuw, zon, vertrouwde of nieuwe culturen? Of ga je kamperen met of bij de buren? Onthoudt dan goed: des te beter je kijkt des te meer je ziet, maar hoe dan ook zorg dat je ervan geniet!

Bye, see you next time! Met een stevige poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Fini Trilogie…

  1. Rob Korver

    Ik heb jullie reis van begin tot einde gevolgd en ben onder de indruk van de foto’s en het verslag van de reis.
    Tot de volgende Birdy Bear .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.