BirdybearOnTour

Over en sluiten…

Een uur voor middernacht heeft Birdybear Denemarken achter zich gelaten en stopt in het Duitse Handewitt voor de overnachting. Op de mega grote parking stallen we de Birdymobiel veilig tussen de grote jongens. 

De overtocht was wat onrustig door de stevige zeegang maar aan boord had Birdybear alle ruimte voor een Corona vrije overtocht. Onze ferry arriveerde precies op tijd, klokslag zeven uur, in de haven van Hirtshals waar het ontschepen vlot verliep. Op de Deense snelweg, grofweg van Noord naar Zuid, is de wind goed merkbaar waardoor de Birdybear gemiddeld wat meer consumeert dan op onze Noorse trajecten. Over de hele reis verstoken we gemiddeld 1 liter op elke 10 kilometer en gezien de vaak uitdagende routes is dat een alleszins acceptabel gegeven voor de noeste arbeid die de Birdymobiel heeft moeten leveren.

Op zondagochtend start onze laatste rit exact om acht uur met het vullen van de dieseltank. Nog ruim 500 kilometer te gaan dus met een beetje geluk ziet Birdybear vanmiddag thuis live de Formule1 Grandprix. Onderweg hebben we her en der wat ongemak van een aantal wegopbrekingen en maken we nog een stop voor het legen van de toilet. Tot slot vullen we dicht bij huis de dieseltank nogmaals tot het maximale niveau zodat condens in de tank geen kans krijgt.

Half drie staat de Birdymobiel weer op de oprit in het vooruitzicht van de opfrisbeurt op de zonnige maandagmiddag. Na bijna vijf weken in weer en wind, waarbij Birdybear meer uren dan gepland in de Birdymobiel heeft doorgebracht is dat ook wel de hoogste tijd. Gelukkig werkt het weer vandaag lekker mee zodat de Birdymobiel weer fris en fruitig klaar staat voor nieuwe avonturen. Weekendje hier, weekendje daar of lekker lang onderweg naar uitdagende bestemmingen.

Tijdens deze trip reden we meer, langer en vaker dan gepland en was Birdybear minder dan gepland op hike of op andere verkenningen. Totaal reisden we 10.055 kilometer: per Birdymobiel, aan boord van de ferries en tijdens onze tochtjes te voet. Op de boordcomputer van de Birdymobiel noteerden we 9.301,2 daadwerkelijk gereden kilometers met een gemiddelde snelheid van 52 kilometer per uur. Ter vergelijk: tijdens onze trip naar de Noordkaap logde de boordcomputer circa 8.500 kilometer. Met ongeveer dezelfde gemiddelde snelheid en een overeenkomstig brandstof verbruik.

Vandaag, maandag 14 september, is het de laatste dag van deze fantastische break. Voorlopig is het over en sluiten… Het zit erop, het was genieten ondanks bovengemiddeld matig weer. Op naar het voorbereiden van volgende uitdagingen zoals de traditie van het volgende HotShots album, het verkennen van toekomstige bestemmingen en het tijdig reserveren van verlof, ferries, airlines, tolbadges, visa, satelliet abonnementen etcetera.

Waar, waarheen, wanneer, hoe, hoelang, met welke vaccins of wellicht gewoon @home. Het is ongewis, ongewoon, onzeker, en in zekere mate ook wat onheilspellend. Birdybear weet meestal na afloop van een avontuur welk volgende avontuur er in het vat zit. We hebben nog een ‘doorgeschoven’ reservering voor Down Under maar schatten de kans dat dit voorjaar 2021 lukt laag in. Kunnen is één maar willen we dan al weer lang in een vliegtuig met alle uitdagingen van dien.

En Ierland staat ook nog hoog op de wish-list. Maar wat doen Corona en Brexit met een bestemming aan de overzijde van het kanaal? En zijn de overtochten voldoende Covid 19 bestendig?

Wat is de invloed van de huidige pandemie op het economisch reilen en zeilen? In hoeverre heeft dat invloed op onze banen, ons inkomen en de gezondheid van onszelf en onze naasten? Meer vragen dan antwoorden en dus zit er weinig anders op dan afwachten hoe de wereld en onze wereld er straks bij staat. En daarop dan weer zo handig en verstandig mogelijk in te spelen. 

En natuurlijk is er ook het besef dat reizen zoals Birdybear dat gewend is ook een voorrecht is en een luxe positie. Wellicht zitten we nu in een tijdperk van een algehele reset. Dat brengt dan vast nieuwe uitdagingen, kansen, mogelijkheden en onmogelijkheden. 

Zodra Birdybear zicht heeft op een volgend avontuur laten we dat direct weten. Wie weet is onze volgende reis wel een trip waarbij Birdybear de trouwe volgers per Birdymobiel bezoekt en speel jij dan de hoofdrol in een van de dagelijkse posts… Met een beetje creativiteit blijven we ontdekken en doen we daarvan natuurlijk op z’n Birdybear’s verslag.  

Tot ergens ‘binnenkort’. Online of bij jou op de stoep, in jouw straat of zelfs in je achtertuin. Blijf gezond, neem ‘verstandige’ beslissingen en handel slim. Better safe than sorry! En nogmaals dank dat je weer bij ons was. Het maakt onze reizen nog leuker.

Over en sluiten nu, met een stevige poot van Birdybear!

Voel je vrij om te delen!

4 gedachtes aan “Over en sluiten…

 1. Ukie Bult

  Bedankt voor jullie mooie fotoos en prachtige verhalen het is dan net alsof je er bij bent! Gek hè! Jullie schrijven ook zo leuk.
  Heerlijk weer om thuis te komen nog maar even genieten hiervan in de relaxmodus liefs ❤️

 2. Auk

  Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn in een zonnig Nederland. Mooie verhalen, wijze woorden en altijd welkom op onze stoep. En dank dat we mee mochten reizen.

 3. Henk

  Het was weer genieten deze ronde , dank viir de mooie verhalen en fotos en wij kunnen Noorwegen helaas nog niet afvinken maar wie weet wat komende jaren ons gaan brengen.
  Helaas niet met de oude vertrouwde camper want die is vanavond verkocht. Maar de zoektocht naar een nieuwer exemplaar is inmiddels rustig aan begonnen. Stay safe en we kijken uit naar het fotoverslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.