BirdybearOnTour

No-Stralië, een droombestemming…

Zo’n negen maanden geleden boekte Birdybear tickets voor de vluchten naar Down Under en tekenden we de overeenkomst voor de huur van de stoere 4WD Offroad Birdymobiel. 

En ondertussen hebben we met veel plezier hard gewerkt aan de reisvoorbereidingen. Reizen door bijzondere gebieden, buiten de bewoonde wereld en over minder geplaveide routes vraagt om specifieke hulpmiddelen. Om bereikbaarheid te waarborgen en als welkome back-ups als het onderweg wat tegen mocht zitten. En dus hebben we die hulpmiddelen aangeschaft, geleerd hoe er mee om te gaan en ons geabonneerd op de bijbehorende diensten. 

Om de Birdybear HotShots een extra dimensie mee te geven werden we eigenaar van een drone en trainden we onze vliegvaardigheid. En gezien de ruige en stoffige outback hebben we voor de kwetsbare equipment een fantastische water- en stofdichte case ter beschikking met een maatwerk indeling. 

Ook tijdens onze hikes willen we apparatuur mee kunnen nemen en zijn we nu uitgerust met waterdichte rugzakken zodat ook die laatste canyon, vol met water, geen obstakel zou zijn voor een bezoek.

En dan, medio december 2019, veranderd de wereld om ons heen drastischer dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Het scenario ‘ver van mijn bed show’  verschuift al snel naar ‘het ligt op onze route’ maar het raakt ons nog niet. Totdat Singapore Airlines begint om vluchten uit het schema te halen. Met wat creativiteit passen we daar snel een mouw aan en detailleren we snel verder aan routes, uitstapjes, hikes, bezienswaardigheden. Daar waar nodig reserveren we ter plaatse alvast excursies en specifieke, schaarse overnachtingsplekken. 

Als de veranderende wereld om ons heen steeds meer in de buurt komt van onze achtertuin beginnen de berenbillen toch wel een beetje te knijpen. We denken zelfs al na over vervroegd vertrek vanuit Europa om slechte tijding voor te zijn. Met nog vier weken tot aan vertrek begint een doemscenario zich steeds scherper af te tekenen…

Gisteren ontdekten we, een ook snel weer verwijderd bericht, op de website van Singapore Airlines over de sluiting van de luchthaven van Singapore voor transitpassagiers vanuit vele Europese landen met ingangsdatum 15 maart. Maatregel type ‘al besloten’ maar te vroeg gepubliceerd?

En dan volgt er vandaag een bericht op de mobiel over een annulering van onze terugvlucht Singapore-Frankfurt. Gevolgd door een wat uitgebreider bericht per e-mail vanuit de luchtvaartmaatschappij. Enkele uren later opnieuw gelijke meldingen over de heenvlucht Düsseldorf-Singapore.

Helaas dus over en sluiten. Zo wordt een avontuur West Australië van de kaart geveegd en blijft het voor nu dus de ‘droom’bestemming No-Stralië.

Morgen begint voor Birdybear dus het grote annulering circus. En gaan we de calamiteitenlijst die we enkele weken gelden zekerheidshalve al op papier hadden gezet punt voor punt afwerken. Met als doel de financiële schade te beperken. Ook nog eens in de wetenschap dat we gaan communiceren met overbelaste instanties.

Als dat straks allemaal achter de rug is kunnen we de balans opmaken en starten we vast en zeker met de voorbereidingen van ‘avontuur 2021’. Voor zover ‘Planet Earth’ het beste met ons voor heeft :)!

Voor nu wenst Birdybear de trouwe volgers vooral gezondheid en wijsheid toe. Neem slimme beslissingen en stem je gedrag zo optimaal mogelijk af op de dagelijkse ontwikkelingen. Vol vertrouwen besluiten we met de woorden van een van onze trouwste volgers “Have fun”. Ook al voelt dat op dit moment mogelijk even anders.

See you later, op weg naar een volgend avontuur!

Poot van een corona vrije Birdybear,

Voel je vrij om te delen!

8 gedachtes aan “No-Stralië, een droombestemming…

 1. Miep

  Ach! Wat ongelooflijk balen dit. Bewaar de papieren. Misschien komt de mogelijkheid nog!
  Heel veel sterkte met alle rompslop hieromtrent. Liefs

 2. Majorie

  Ja, dat is zuur. Bizar hè, van alle doemscenario ’s die je 9 maanden geleden had kunnen bedenken, zat deze er vast niet bij. Hopelijk next time!

 3. Mary

  Hoi Ingeborg en Fred,

  Dat’s een tegenvaller na zo’n voorbereiding.

  Nu gezondheid boven alles dan komen jullie vast een keer ” down under”

 4. Henk

  Hallo Ingeborg & Fred, wat shit dat jullie reis nu niet doorgaat!! Ik hoop dat het een uitstel is zodat jullie de droomreis op een ander moment in een gezonde wereld kunnen ondernemen. Liefs en Embrasse, Henk

 5. Inez

  He jakkes, wat een domper lieverds! De voorbereidingen verzuren niet, mocht dat een troost zijn… big bear hugs liefs, Theo en Inez

 6. Jan & Marianne

  Fijn dat we het kort geleden nog hebben kunnen bespreken ,maar jammer dat het er niet van komt.
  Bon courage,
  Jan & Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.