BirdybearOnTour

Na bijna 7.500…

Het is zondagmiddag 28 oktober 2018 als Birdybear de nogal smerige Birdymobiel achteruit de Poeldyk 20 in Elahuizen opdraait. Gelukkig schijnt het zonnetje en dat maakt dat het wat minder koud aanvoelt dan tijdens het vertrek op deze laatste reisdag.

Eenmaal thuis besluiten we dat we de Birdymobiel geheel zullen leegruimen om deze morgen, in- en uitwendig, goed te kunnen reinigen. Best even een klus maar dat maakt het schoonmaakwerk van morgen vast een stuk eenvoudiger.

Ruim voordat Max in Mexico gas zal geven staat er een vrijwel lege Birdymobiel op het erf, draait de eerste was en staan de Birdybikes weer op stal. Ons avontuur zit erop. Bijna 7.500 kilometer waren we onderweg gedurende ruim 31 dagen. Veel gezien, veel beleefd en een goede indruk gekregen van wat Noord Spanje en Noord Portugal te bieden hebben. Beslist een aantrekkelijk gebied en blij dat we deze bestemming aan ons arsenaal hebben kunnen toevoegen.

Met weersomstandigheden die varieerden van overheerlijk warm tot freezing cold, van windstille dagen tot en met orkaankracht en van schroeiend droog tot en met kraantje open door Pluvius zelf. In het algemeen prima weer voor onze BirdybearOnTour avonturen door gebieden waar het gastvrij, fijn en ook betaalbaar reizen is en waar we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de ruimschoots aanwezige camperplaatsen.

Opvallend was het enorme aantal mede camperaars die we onderweg zijn tegengekomen. Vaak langdurig onderweg, de tijd aan zichzelf en met het gemak van het rijdend huis. Vrijwel overal hebben we het Spaanse en Portugese leven als bijzonder relaxed ervaren. Leuk om te zien dat enorme volksstammen hun tijd ‘s avonds buiten doorbrengen met een wandeling, een terrasbezoek of al socializend rondom de talrijke kinderspeelplaatsen.

Maar ook het Spanje en Portugal waar het in de loop van de middag soms even een dooie boel is, je overal dichte deuren treft en attracties een aantal uren zijn gesloten vanwege de fameuze siesta. En het Spanje en Portugal waar het zichtbaar is dat het leven zich concentreert in- en rondom de wat stedelijkere gebieden en waar het platte land met vele kleine dorpen steeds meer verlaten raakt.

Vandaag, maandag 29 oktober 2018, sluiten we deze episode af met de grote reinigingsbeurt van de Birdymobiel. Welverdiend na dagen trouwe arbeid door ruige kloven, over steile passen, door eindeloos bochtige trajecten en over vele kilometers zwart asfalt. De tank zit weer nokkie vol verse diesel, de banden zijn voorzien van wat extra lucht en de blinkende voorruit geeft  maximaal zicht op nieuwe ontdekkingen. Wat ons betreft staan we ‘overmorgen’ weer in de startblokken en hopen jullie dan opnieuw te mogen verwelkomen als medereizigers op afstand.

Tot straks… ergens tijdens een volgende BirdybearOnTour. En afsluitend de kenmerkende quote van Pa in zijn vele comments op het Birdybear blog: Thanks and have fun!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.