BirdybearOnTour

Breaking news: Birdybear opent nieuw blog!

Met zeer gemengde gevoelens opent Birdybear vandaag een nieuw blog! En dat is een week eerder dan gepland. Medio volgende week zou de Birdybear countdowntimer starten op 250 dagen. Tweehonderdenvijftig dagen tot aan ons de start van ons nieuwe grote Birdybear avontuur. Afgelopen week is er hard gewerkt aan de nieuwe logo’s. Toevallig gisteren klaar. En de eerste presenteren we vandaag boven aan het blog.  In het logo staat de naam Aotearoa in het Maori  de benaming voor Nieuw Zeeland. Vrij vertaald betekent Aotearoa zoveel als “Land of the long white cloud”.

Het is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht dat we donderdag 2 april 2015 om 12:00 uur vanaf Schiphol vertrekken voor een enorm uitdagend avontuur. Letterlijk naar de andere kant van de wereld, verder kan niet vanaf hier. Nieuw Zeeland is voor Elahuizen vrijwel onze antipode. Graven we hier in de tuin een gat in de grond, dwars door Moeder Aarde dan komen we net naast Nieuw Zeeland uit. Per vliegtuig een dikke 18.000 kilometer hier vandaan.

Antipode Elahuizen

Maar wat veroorzaakt dan die zeer gemengde gevoelens bij zo’n bijzonder vooruitzicht?  En waarom dan deze Birdybear post een week eerder dan gepland terwijl het design van het Birdybear blog nog niet helemaal is aangepast aan het nieuwe avontuur?

Dat is het nieuws dat vanmiddag, op weg vanuit Almere naar Elahuizen, als een mokerslag uit de speaker van de autoradio knalde. “Vliegtuig neergestort van Maylaisia Airlines op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur”. Hoor ik dat goed? Klopt het bericht? Toch niet weer Malaysia Airlines, die van dat eerder spoorloos verdwenen vliegtuig? Drie minuten later, ongeveer kwart over vijf op donderdagmiddag de 17e juli, op de A6 ter hoogte van Bant nogmaals een bericht over hetzelfde onderwerp. Het schiet door mijn hoofd dat wij ook op een donderdag uit Amsterdam vertrekken, 12:00 uur, richting de overstap in Kuala Lumpur. MH17 is ons vluchtnummer en pas anderhalve week geleden geboekt. En ja hoor, de MH 17 blijkt neergestort boven de grens van Oekraine en Rusland. Tweehonderdachtenvijftig dagen en ongeveer 19 uur voor ons geplande vertrek. Inmiddels is deze ramp wereldwijd, radio, tv, internet en social media “Trending Tropic”. Hier praat de wereld over zeker tegen de achtergrond van de stevige taal van Amerika en Europa gisterenavond richting Rusland en de rol van Rusland rondom het conflict, ondertussen ongeveer oorlog, in de grensstreek van Oekraine en Rusland, precies daar waar de MH17 brandend is neergestort hoogstwaarschijnlijk neergehaald op tien kilometer hoogte met een afgevuurde raket. En aangezien de vlucht uit Amsterdam is vertrokken kent deze ramp met vermoedelijk zo’n driehonderd slachtoffers ook veel Nederlandse betrokkenen. Vreselijk nieuws voor al diegenen, direct en indirect betrokken, die zo live al die berichten moeten vernemen. Knagende onzekerheid met vrijwel zeker later een bevestiging van de rampspoed die hen momenteel overkomt.

Helaas voor ons een bijzondere aanleiding om ons blog vervroegd te openen maar een aanleiding die zoveel indruk maakt en die we in de context van dit geplande avontuur ons waarschijnlijk altijd zullen herinneren. Dat soort hele specifieke herinneringen zijn vaker verbonden aan onze reisavonturen: ons bezoeken in 2013 aan het nieuwe WTC en de WTC memorial “9/11” in New York en de plek van de aanslag tijdens de Boston Marathon, Een jaar eerder in 2012: de bizarre week voor ons vertrek in juni met het overlijden van oma Nel van Wielink en vrijwel gelijktijdig het heengaan van Hans van Wielink, haar zoon. Op afstand vanuit de U.S.A namen we afscheid…

Vanavond blijven we het nieuws met bijzondere interesse volgen en op de een of andere wijze voelen we ons extra betrokken. Donderdag zeventien juli 2015, tweehonderdachtenvijftig dagen voor vertrek, staat voor ons als bijzonder gemarkeerd. Bijzonder genoeg om een hele vroege post te verzenden.

Birdybear zegt ondanks alles “Kia Ora”: goedendag / veel succes / het ga je goed! En …volg Birdbear op weg naar The land of the long white cloud.  

 

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Breaking news: Birdybear opent nieuw blog!

  1. wim

    Hoi. Ook ik heb nadat ik deze vreselijke ramp heb gezien en gehoord na het sportjournaal met verslag van de tour meteen gedacht aan jullie trip naar nw. zeeland. Ook op een donderdag om 12.00 uur en dezelfde vliegmaatschappij en ja, ja het zelfde vluchtnummer. Goed artikel hoor. Gr. WIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.