BirdybearOnTour

Factor anderhalf…

Ons 2021 BirdybearOnTour avontuur “Driemaal scheepsrecht…” is afgerond met het verschijnen van het nieuwe HotShots album. Maar dat geldt zeker niet voor de activiteiten van Birdybear onder de Spaanse zon. Er wordt nog volop gebouwd aan ons toekomstig onderkomen in Font del Llop en volgens de meest recente indicaties zou Birdybear ergens in het tweede kwartaal 2022 de sleutels tegemoet mogen zien. Of dat ook lukt…

Voor het vervolg in 2022 hebben we BirdybearOnTour in een vers jasje gestoken en doet Birdybear verslag onder de titel Factor anderhalf. Hemelsbreed bedraagt de afstand tussen onze terrassen in Elahuizen en Font del Llop 1.691 kilometer. Over de weg circa 2.150 kilometer. De veel zuidelijkere ligging van Font del Llop heeft aangename consequenties voor de gemiddelde temperatuur op jaarbasis, vooropgesteld dat je een wat warmer klimaat weet te waarderen.

Hier thuis in Elahuizen op 52°55’25.03″N – 5°32’9.29″O bedraagt de gemiddelde temperatuur op jaarbasis 14 graden Celsius. Aldaar in Font del Llop op 38°20’6.48″N – 0°42’12.00″W bedraagt de gemiddelde temperatuur op jaarbasis 21 graden Celsius. Al met al: Factor anderhalf! En dat is precies wat de afbeelding achter de tekst boven het blog ook laat zien.

Om te zorgen dat we maximaal op de hoogte blijven zijn er opnieuw low budget flights naar Alicante-Elche airport geboekt. Op de vroege donderdagochtend van de 17e maart zuidwaarts en gelijk vrijdagnamiddag de 18e maart weer retour. Na uitgebreid zoeken, puzzelen en combineren vliegt Birdybear straks met 2 personen heen en weer voor een totaalbedrag dat zich in 2 cijfers laat opschrijven :). Vaak loont het om even wat meer vrije tijd en creativiteit te investeren in zoeken en vinden.

Ter plaatse haalt de bereidwillige autodealer uit Novelda ons op van het vliegveld zodat we niet veel later kunnen beschikken over onze eigen Spaanse automobiel. Deze is ondertussen gearriveerd en wacht in de showroom geduldig op onze kennismaking.

Aansluitend kunnen we dan in de middag polshoogte nemen op de bouw in Font del Llop en schuiven we aan bij de projectontwikkelaar voor de laatste updates. Voordat we terugvliegen nog een vrijdagochtend afspraak in Aspe en bijtijds in de middag voor de eerste keer naar de club waarmee we een ‘lang-parkeren’ overeenkomst hebben afgesloten, met een locatie op het vliegveld El Altet.

Strak en efficiënt gepland. Of het ook onze laatste trip gaat worden in de richting van een sleuteloverdracht? Misschien meer hoop dan realiteit. De tijd zal het leren. Stay-tuned, dan blijf je op de hoogte!

Una pata de Birdybear

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.