BirdybearOnTour

Naar de South Pole…

Dikke mist belemmert de hele ochtend het zicht. Vanaf Manapouri pal zuid naar de kustwateren van Te Waewae Bay. Vervolgens oostwaarts naar Invercargill. We zitten nu in het diepe zuiden van het Zuidereiland maar van de omgeving zien we niet al te veel. De zon vecht bij voortduring met de mist en de laaghangende bewolking maar weet het de hele ochtend maar een paar momenten te winnen.

Image00001Image00006

Oostelijk van Invercargill en Fortrose rijden we door het mooie Catlins Forest Park naar Slope Point, The Southern-most point of the South Island.

 

Image00003

Image00002

 

 

 

 

 

We parkeren de Birdybearcamper voor een nieuwe excursie. We gaan naar de South Pole! Badkleding aan, de Birdybearbody ingevet met levertraan olie tegen de koude, een waterbestendig kompas en een pakje Snelle Jelle.

Image00004Image00005Opgewonden lopen we een kwartier naar de cliffen en zien daar de richtingaanwijzer reeds staan 5140 kilometer noordwaarts naar de evenaar of zoals wij 4803 kilometer zuidwaarts naar de South Pole. Wow, wat een excursie. Al snel volgt de deceptie. Rottig weer! De dikke mist maakt de lange duik van de rotsen te gevaarlijk en er bestaat dan de kans dat we niet goed in het zeewater landen voor de start van de lange zwemtocht. Excursie gecancelled om reden van veiligheid. We krijgen een cashback en de Snelle Jelle bewaren we voor het resterende middagdeel naar Nugget Point en Kaka Point.

We arriveren juist op tijd bij Nugget Point want de eerste Yellow Eyed Pinguin komt net aan land. Deze uiterst zeldzame geeloog heeft hier een vaste stek in de Baai en als het meezit komt deze kleine ‘Happy Feet’ vanaf vier uur ’s middags uit zee aan land. En rond de klok van vijf zijn we vanaf de op de cliff gelegen schuilhut getuige van dit boeiende schouwspel. Vanuit respect voor de gele rakker is het strand verboden terrein voor mens en beer. Verrekijker en telelens helpen ons door het komend uur en we genieten op-en-top. Zonder statief is het lastig om de lange 400 mm lens met extra 2x converter stil te houden. Met enige improvisatie leggen we Mr. en Mrs. ‘Happy Feet’ toch vast op de gevoelige plaat.

Image00008Image00007

Zo aan het eind van de dag toch nog het gevoel op de South Pole te zijn geweest. Eind goed al goed. Een half uur later hebben we de gravel road achter de rug en arriveren we vlot op de campground van het aan de Pacific gelegen Kaka Point.Het is bijna donker en Birdybear is weer een nieuwe ervaring rijker. Bear meets Pinguin, benieuwd wat we morgen weer beleven.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Naar de South Pole…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.