BirdybearOnTour

Opgeruimd staat netjes…

Welliswaar is het vandaag onze laatste dag in New Zealand maar doordat we laat vertrekken en de verhuurder flexibel omgaat met de inlevertijd van de campervan wordt het niet zo’n typische lummel maar wat rond dag. Uiteraard staat het begin van de ochtend in het teken van inpakken, opruimen en reinigen. Al met al verloopt dat vlot en rijden we rond half elf naar het tankstation om de gasvoorraad aan te zuiveren. Vol gekregen dus weer vol inleveren.

Image00003

Image00001Image00002

 

 

 

 

 

Vanaf de campground rijden we eerst naar New Brighton en zien op de 300 meter lange pier hoe de vissers de ene grote vis na de andere naar boven weten te halen. Zelfs de surfers kijken vanaf hun boards, wachtend op die ene geschikte golf, enigzins verbaast toe hoe vaak het raak is aan de haak.

Image00004Image00005Vanaf New Brighton zijn we snel in Lyttelton en genieten van een van onze laatste Nieuw Zeelandse koffie’s. Zo uit de wind in in de zon is het uiterst aangenaam op de dag die best fris begon.

 

Kijkend op de klok constateren we dat ons schema van vandaag best nog ruimte maakt voor een tour naar Akaroa gelegen aan de Akaroa Harbour. Het wordt weer zo’n typische New Zealand tour die geen moment verveelt. De panorama’s in dit door een vulkaanuitbarsting vormgegeven gebied zijn wonderschoon en regelmatig hebben we vanaf hoog gelegen uitzichtpunten een bijzonder blik op de veelkleurig blauwe water in de baaien beneden ons.

Image00006

 

Image00007Image00008Als we het schilderachtige Akaroa bereiken begint de keiharde realiteit dat dit echt onze laatste New Zealand Day is te landen. We moeten terug naar Christchurch om de Birdybear camper kort voor zessen in te leveren.

 

Gelukkig vinden we via de Summit Road een route terug die we tot de betere van dit Birdybear avontuur kunnen rekenen. Steeds weer denken we dat je zo langzamerhand de mooiste weg weleens gereden zult hebben maar de Summit Road vanaf Akaroa in de richting van Christchurch doet ons denken aan de Top of The World Highway in Yukon. Op een kleine, bochtige en vooral ook stille weg rijden we op het dak van de wereld en genieten in optima forma. Gaaf om juist op de laatste dag nog zo’n moment mee te pakken.

Image00009

Uiteindelijk arriveren we ruim op tijd bij het Arcadia Motel in Christchurch en leveren met pijn in het hart de Birdybearcamper in. Keurig op tijd rijdt de door de camperverhuurder bestelde taxi het terrein van het motel op en nauwelijks een half uur later checken we de bagage in op de airport van Christchurch.

Image00010De binnenlandse vlucht van Christchurch naar Auckland op deze late vrijdagavond is de eerste van de drie vluchten om vanuit New Zealand weer op Amsterdam Schiphol Airport te komen. Ons zitvlees zal de komende dagen flink op de proef worden gesteld. Morgenochtend of liever gezegt vannacht op deze eerste mei om 00.15 uur staat etappe twee naar Kuala Lumpur gescheduled! To be continued, dus volg onze afsluitende post(s) richting Amsterdam en Elahuizen. See you later vanuit Kuala Lumpur.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.