BirdybearOnTour

Geen kedeng, kedeng…

Image00002Wow, de TranzAlpine ziet er prima uit, is voorzien van goede stoelen, grote panoramaruiten tot in het dak, heeft stroomvoorziening en is onderweg vrijwel continue voorzien van gps gestuurd commentaar dat over de individuele audioinstallatie prima is te volgen. Ook is er een rijtuig waar je ‘buiten’ kunt staan en waar de ramen zijn weggelaten zodat er naar hartelust gefotografeerd kan worden. Het traditionele ‘kedeng, kedeng’ geluid van de wielen op de spoorstaven ontbreekt en dat ervaart BIrdybear als zeer comfortabel. Last but not least is de restauratie voorziening aan boord alleszins redelijk geprijsd en heeft men een compleet assortiment. Zelfs de sandwiches, soep en warme maaltijden zijn in glutenvrije varianten beschikbaar.

Het onbreekt Birdybear vandaag aan niets want zelfs de zon is overvloedig aan de blauwe hemel aanwezig. Van Oost naar West, van Christchurch 231 kilometer naar Greymouth en datzelfde traject in de middag, met geheel nieuwe panorama’s, weer retour. Over de Canterbury Plains vertrekken we in de richting van het gebergte dat het oosten en westen van het Zuidereiland van elkaar scheidt. De Plains lijken vlak maar vormen eigenlijk een wigvorm vanaf de kust richting de bergketens dus onze loc kan gelijk aan de bak. We beleven vandaag een heerlijke dag waarbij in dit geval de machinest het werk doet. Birdybear geniet en brengt staand de nodige tijd door in het halfopen rijtuig. De bochtige route door tunnels, over bruggen en stromen, langs rivieren, bergpassen en door gletscherdalen verveelt geen moment. De toppen van het hooggebergte zijn poederwit getooid en dat maakt de view er des te aangenamer op.

Image00003

De Arthur’s Pass is hier de Continental Divide waar bij het water aan de oostzijde richting Pacific stroomt en aan de westzijde afwatert in de Tasman Sea. Eenmaal in Greymouth is er tijd voor een biertje op het zonnige terras van de plaatselijke pub voordat we een uurtje later weer boarden voor het vervolg in oostelijke richting.

Image00016

Inmiddels is het donker als we Christchurch weer binnen rijden en luttele minuten na aankomst sluiten we de BIrdybearcamper nog een keer aan op de vertrouwde 220V. landvast. Waarschijnklijk onze laatste plug-in. Morgenochtend cleaning-time, inpakken en nog wat kilometertjes rondom Christchurch. Kort voor zessen, net voor donker, leveren we morgenavond ons tijdelijk huis op wielen in bij het Arcadia Motel, waar de gereserveerde taxi ons klokslag zes richting de airport zal brengen. Een lange dag in het vooruitzicht derhalve want na de binnenlandse vlucht Christchurch – Auckland vliegen we vrijdagavond rond middernacht naar de tussenstop in Kuala Lumpur. Indien dat allemaal volgens schedule verloopt bezoeken we Kuala Lumpur van vroeg in de ochtend tot in de loop van de avond. Opnieuw een middernachtelijk vertrek richting Amsterdam met een geplande aankomst op zondagochtend. Birdybear heeft nog even te gaan en we blijven genieten van dit grote avontuur. Of de jullie de komende uren en dagen kunnen updaten daar valt een vraagteken bij te plaatsten. Check regelmatig birdybear.nl voor nieuwe updates. Birdybear is nog niet uitgeblogt en de posts blijven volgen. See U Soon komt nu aardig dichterbij. ‘Going home’ had best nog een maandje later gemogen al zal niet iedereen dat met ons eens zijn. Tot de volgende online rendez-vous, wellicht per luchtpost!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Geen kedeng, kedeng…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.