BirdybearOnTour

Dubbele ijzers…

“Zodra Birdybear zicht heeft op een volgend avontuur laten we dat direct weten”

Daarom een nieuwe post! En BirdybearOnTour in een opgefrist jasje gestoken.

Voor 2021 heeft Birdybear nu dubbele ijzers in het vuur. Onze annulering ‘2020 Down Under’ hebben we immers een aantal maanden geleden omgezet in een ‘voorreservering Down Under 2021’. Maar eerlijkheidshalve zijn we niet bijzonder optimistisch inzake de haalbaarheid van deze verre trip nu Covid19 de wereld nog steeds of moeten we zeggen opnieuw in z’n greep heeft. En om Down Under te bereiken moeten wel zo ongeveer naar de andere kant van deze planeet vliegen met alle uitdagingen van dien.

En dus hebben we op voorhand gewerkt aan een alternatief plan, iets meer om de hoek, dat we ook nog eens ‘ferry’ last minute kunnen annuleren. Gewoon omdat niets zeker is en niemand weet hoe de wereld er straks, anno 2021, bij staat.

Vandaag hebben we de StenaLine ferries geboekt naar Ierland. Vertrek vanuit het Franse Cherbourg op vrijdag de 23e april 2021 met bestemming Rosslare Harbour aan de zuid-oost kust van Ierland. Op zaterdag de 22e mei staat dan diezelfde overtocht gepland in omgekeerde richting uiteraard.

Waarom vanuit Cherbourg? Beide afvaarten zijn deels nachtovertochten en Birdybear heeft dan een eigen cabin met ‘zeezicht’ via de patrijspoort. Wel zo handig als corona mijdend gedrag dan nog steeds een gouden regel is. En omdat de Birdymobiel onderweg, natuurlijk wel links van de weg, ons coronaproof onderkomen is kunnen we relatief makkelijk gaan en staan waar we willen.

Hoe groot de haalbaarheid van ons alternatieve Ierse avontuur ‘All along the Wild Atlantic Way’ gaat zijn is natuurlijk eveneens een groot vraagteken.

Zo heeft Birdybear dus twee ijzers in het vuur voor 2021. En kunnen we voorpret beleven aan het plannen van onze tour op Ierse bodem en het bijhouden en tweaken van de informatie voor de eventuele trip ‘Down Under’. Of wordt het straks toch gewoon een Backyard Adventure Elahuizen gecombineerd met een ‘Tour du Birdybear volgers’?

Wie het weet mag het zeggen! Wellicht heeft een van onze volgers een betrouwbare glazen bol voorhanden? Hoe dan ook, Birdybear kan weer aan de bak met de verkenningen. Online, maar ook in de literatuur en op de kaarten die we komende week in huis verwachten. Die lol nemen ze ons dan niet meer af. En mocht het allemaal niet lukken dan gaan we er gemakshalve maar van uit dat hetgeen wat in het vat zit niet zal verzuren.

Tot een volgende ontmoeting. Grt, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Dubbele ijzers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.