BirdybearOnTour

Even bijpraten…

En dan is Birdybear op reis en volgen er bijna geen posts… Hoogste tijd voor een kort teken van leven :)!

Terwijl Nederland ondertussen opnieuw in lockdown is gegaan is het leven hier in Spanje vooralsnog opperbest. Waarbij opgemerkt dat er hier een grote discipline heerst als het gaat om het dragen van mondkapjes en het voortdurend tonen van de Covid QR. En, voor zover Birdybear dat kan zien, zonder enige vorm van gesputter en gemekker!

Vrijdag jl. hebben we opnieuw ons appartementje in aanbouw bezocht. De vorderingen zijn matig maar bijkomend voordeel is dat de bouwactiviteiten om ons heen nu ook wat vorderen. En dus zijn we straks, in de nabije toekomst, eerder verlost van directe overlast in onze nabijheid. Zo heeft ieder nadeel…


Onderweg naar onze volgende bestemming rijden we eerst nog even langs de Dacia dealer. Tijd om alvast wat afspraken te maken voor de volgende keer dat we naar Spanje komen. Dan moeten zij onze Spaanse automobiel afleveren en dat vraagt nu alvast om actie. Verzekering, wegenbelasting, en BTW afdracht. Allemaal een hoop gedoe als je hier nog niet woont, laat staan dat het definitieve woonadres al bekend is en en we nog niet in de gemeente ingeschreven kunnen worden.

In de namiddag bezoekt Birdybear in Denia de woonwinkel waar we eerder een geschikte tuintafel hebben gespot. Helaas even niet meer in het assortiment maar we krijgen bericht zodra men een geschikte plaatsvervanger kan aanbieden. Tussendoor tijd voor tapas, bier en wijn. En in de avond diner in Elche, helaas dit keer een wat teleurstellende ervaring.


Op de zaterdagochtend vliegt de Birdydrone wat rondjes rondom en boven de bouwplaats. Die impressies en ook het video- en fotomateriaal achter de voordeur plaatst Birdybear later deze week online. In de middag hiked Birdybear naar het Embassament d’Elx. Het stuwmeer en de stuwdam vlak achter de golfvallei. Zo verkennen we keer op keer een nieuw stukje natuur rondom onze toekomstige woonomgeving.

De namiddag staat gereserveerd voor Alicante in kerststemming. We wandelen uitgebreid door de super drukke stad, genieten van de gezellige en soms overvolle terrassen en bekijken her en der de vele kerstobjecten. Als de avond valt komt de overvloedig aanwezige kerstverlichting prima tot z’n recht tegen de donkere hemel.

In een fastfoodstyle eetgelegenheid vinden we gelukkig nog een stekje voor een vlotte warme hap precies op het moment dat de ingelaste persco inzake de lockdown live gaat. Let’s say: ‘entertainment aan tafel’. Serieuze kost zo kort voor de feestdagen maar wellicht leveren de maatregelen een bijdrage om de situatie de komende tijd beheersbaar te houden. Elders in de binnenstad van Alicante dineren lijkt vanavond kansloos. Daar is alles vol tot op de laatste stoel en zonder reservering is er beslist geen plek.

Onze zondag start opnieuw in Elche. Te voet door de stad, bezoek aan o.a. het archeologisch museum, beklimming van de toren van de basiliek, rondrit met de toeristentram, wandeling door de uitmuntende botanische tuin en dan terug richting hotel. Vervolgens in de namiddag nog naar de Palmeral van Alicante voor een korte wandeling tussen de palmen. Retour via het aan de kust gelegen Santa Pola waar Birdybear opnieuw de benen strekt. Genoeg kilometers te voet vandaag, nog een keer de benen strekken maar dit keer languit op bed.

Op maandag staat gelukkig de zon weer aan de hemel en heeft de bewolking plaats gemaakt voor de vertrouwde Spaanse blue sky. Prima weer voor een bezoek aan het gezellige, wat zuidelijker gelegen Murcia, op een klein uurtje afstand. Opnieuw vele kilometers te voet naar en door het centrum, lekker in de buitenlucht en volop nieuwe indrukken. De stad is lekker levendig maar gelukkig niet al te druk.

In de namiddag lunchen we in Elche nabij de basiliek, vandaag lekker buiten op het terras, terwijl de zon ons daar nog net weet te vinden. Nu in december staat onze vriend natuurlijk niet zo hoog aan de hemel en is daarom niet overal in de binnenstad ‘aanwezig’. Omdat bewegen geen kwaad kan en we te voet steeds meer ontdekken in Elche maken we vandaag nog een afsluitend rondje voordat we terugkeren naar ons hotel.

Morgen is het helaas alweer tijd om de beperkte bagage in te pakken voor de terugvlucht naar Nederland. Afhankelijk van open cq gesloten grenzen, virusontwikkelingen en beschikbare tijd gaan we over drie maanden vast nog een keer een kijkje nemen, halen we de Dacia op bij de dealer en ook dan valt er vast en zeker weer het nodige te verkennen en voor te bereiden.

En uiteraard komt Birdybear nog met de beeldimpressies. Vanaf de grond en vanuit de lucht. Tot dan, later deze week. Blijf ondertussen vooral gezond, haal een boostertje als je aan de beurt bent en geniet van de komende feestdagen. Let’s hope for the best in Twintig-Twee-en-Twintig.

Groet, Birdybear

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.