BirdybearOnTour

Groen? Groen!…

Kort na de overnachting starten we met de rit “over de tunnels” in plaats van door de tunnels. De pas over de Hauklisetter geeft maar weer aan dat de tunnels welliswaar praktisch zijn maar ook het nodige van het wonderschone Noorwegen voor de moderne automobilist verborgen houdt. Jammer dat veel van de routes van weleer niet meer toegankelijk zijn of zodanig verstopt dat ze alleen met inside information nog te vinden zijn.

Aan de andere kant mogen we vandaag opnieuw niet klagen. De groene route op onze kaart, zuidwaarts door het Setesdal, blijkt over de volle lengte van zo’n tweehonderd kilometer meer dan groen. Misschien niet onze meest spectaculaire tocht maar wel een die in de categorie landschappelijk schoon hoog zal eindigen. En met de zon de hele dag hoog aan de hemel wordt het groen alleen nog maar groener.

Over rustige en kwalitatief goede wegen rijden we continu tussen het groen. Afwisselend tussen wildstromende beken, kabbelende rivieren, spiegelstrakke meren en gave fjorden. Onderweg, zo her en der, passeren we een aardige plaats of een slapend dorp. En stoppen we bij mooie waterpartijen, stuwmeren, een oud sluizencomplex en bekijken we vergane de glorie van een mijncomplex uit het verre verleden.

Kristiansand is de stad aan de zuidkust waar we nog even wat inkopen doen. Ook vanuit hier vertrekt er een Colorline ferry naar Hirthals in Denemarken. Birdybear maakt echter de overtocht vanuit Larvik naar Hirthals en dus gaan we oostelijk van Kristiansand op zoek naar een plekje waar we de Birdymobiel kunnen stallen voor de nacht. Hier aan de zuidnoorse scherenkust, ook wat dichter bevolkt dan elders, zijn die spots wat lastiger voorhanden zo blijkt. Natuurlijk zetten we opnieuw in voor een “room with a view” en vinden die aan een van de oevers aan de scherenkust. 

We hebben prima zicht op al die Noren die op deze zonnige en zelfs warme vrijdagavond hun boten naar het water traileren en met de hele familie aan boord gaan genieten van het Noorse buitenleven. Veel symbolischer kan het eigenlijk niet op onze laatste Noorse overnachtingspot.

Morgen staat Larvik op de kaart. Daar gaan we eind van de zaterdagmiddag aan boord van de Superspeed2. Tot later, op open zee wellicht!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Groen? Groen!…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.