BirdybearOnTour

Afspraak is afspraak…

Al bijtijds in de ochtend begint het wachten in de lobby van het hotel. De transfer naar Bobo campers is toegezegd tussen acht en negen waarbij de grote vraag is wat een dergelijke afspraak hier waard is. Let’s hope for the best.

Kort voor de klok van negen stapt de chauffeur van Bobo de lobby van de Verde hotel binnen en dus keurig op tijd. We rijden vlot richting het depot waar de camperoverdracht niet heel professioneel verloopt. Veel papierwerk dat lang voor onze aankomst al gereed had kunnen zijn. De aansluitende uitleg gaat de dame in kwestie ook niet echt soepel af. Weinig kennis van zaken en nog niet alles is voor elkaar. Uiteindelijk rijden we rond het middaguur het terrein af en belanden we enkele tientallen kilometers verder in een veel te drukke supermarkt.
Gezien het formaat van de camper koopt Birdybear niet grootschalig in. Daarbij is het mooi meegenomen dat we voor vanavond een invitatie op zak hebben voor een echte zuid afrikaanse braai.

IMG_8242

Onze middagroute gaat richting campground en diner in Kommetjie. Dwars door Kaapstad, langs de Tafelberg en verder via de kust over de Chapmans Peak Drive. Op de campground proberen we alles wat we hebben meegebracht zo efficiënt als mogelijk ergens een plekje te geven in ons uiterst compacte huis op wielen. Aangezien we zelf afspraak is afspraak graag waarmaken gaan we kort na vijf uur te voet richting Jenny en Johan voor de borrel, de braai en een avondje gebabbel over reizen, zuid afrika en alle aangename zaken die het leven zo leuk kunnen maken. Onze kennismaking dateert van de vakantiebeurs in Utrecht alwaar we Jenny en Johan ontmoeten als standhouders van Dirty Boots. Meteen op de beurs is er die spontane click gevolgd door een enthousiaste uitnodiging voor het lokale rendez-vous. En die heeft Birdybear dankbaar met beide berenpoten aangenomen. Ook voor Jenny en Johan geldt afspraak is afspraak en dus hebben zij deze avond vrij gehouden en vullen dat in met voortreffelijk gastheerschap.

IMG_6305Op de braai wordt er een buitengewoon smakelijk stuk vlees geprepareerd en aangevuld met heel veel ander lekkers genieten we op en top. Omdat de gate van de campground strikt half elf wordt gesloten kent gezelligheid toch z’n grenzen en ligt Birdybear netjes op tijd in het welbekende mandje.

 

Morgen terug naar Kaapstad dus vannacht alvast dromen van een heldere view vanaf de Tafelberg. Hoe toepasselijk na een avondje Zuidafrikaans tafelen. Good night!

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Afspraak is afspraak…

 1. Sandra

  Na zo’n lange reis en een goede nachtrust en dan ook nog in goed gezelschap begint de vakantie. Wat leuk dat jullie alweer op visitie kunnen ook dat is altijd gezellig.
  Ik zie hier en daar wat foto’s voorbij schieten maak heel veel foto’s.
  Een goede reis verder en op naar nieuw avontuur.

  Groetjes Sandra

 2. Gerben

  met betrekking tot niet efficiënt werken bij de camper verhuurder: “Welkom to Africa”.
  Raak daar maar aan gewend. Ze doen het op ” the African way”, dus maak je niet druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.