BirdybearOnTour

Bear shit…

Dat de aannemer helemaal klaar zou zijn bleek een droom te mooi om waar te zijn. Helaas opnieuw nare geuren vanuit de badkamer. Tijdens het vorige bezoek werd er al gezocht naar de oorzaak maar tevergeefs. Ondertussen slaapt Birdybear met zowel een geopend badkamerraam als een geopende slaapkamerraam en dat helpt een beetje. Maar zodra in de ochtend het douchewater vloeit explodeert de stank.

De aftersales afdeling doet al op donderdag een poging om een loodgieter te bereiken echter zonder suc6. Vrijdagochtend geen bericht en tevergeefs thuis wachten, daar heeft de bear vandaag geen zin in. We tarten het lot, schuiven de berepoten in de hiking boots voor een ronde over de rotsige bergkam. Van grote hoogte zien we neer op ons dorpje in aanbouw. Nog geen vijf minuten nadat we aan het begin van de middag weer thuis gearriveerd zijn gaat de voordeurbel. Zonder enige aankondiging staat de ‘communicatieve’ aannemer met twee loodgieters voor onze neus. We leggen het probleem uit en gelukkig haalt de loodgieter zijn neus niet op voor de onaangename lucht in badkamer 1. Een goed halfuur later is de klus geklaard. Ook hier blijkt de aannemer de leidingen onvoldoende goed te hebben aangesloten en zijn de aansluitingen richting riool niet afgekit. Niet het eerste appartement met identieke klachten, in letterlijke zin zijn het dus opnieuw deze Spaanse assholes die er ook hier voor zorgen dat Birdybear mooi in de shit zat. Nog even een paar daagjes de lucht van verse kit eruit ventileren. Beter dat dan de lucht van de voorbije dagen.


Op de zaterdagochtend is er eindelijk tijd en gelukkig ook zin om een wat grotere klus aan te vangen. Vroeg uit de veren: gereedschappen, steiger, trapjes en pergola doek lagen al langere tijd, hier in Spanje ondertussen een jaar, opgeslagen in de berging en worden vandaag verplaatst naar het dakterras. Een intensieve klus volgt maar kort voor borreltijd is deel 1 geklaard. Deel twee bewaart Birdybear voor de zondagochtend en ook dat verloopt naar wens ondanks de royale alcohol inname bij Belgische buren, liever gezegd aangename Belgische vrienden uit het andere blok in dit fraaie complex. Weer zo’n overheerlijk samenzijn op de zaterdagmiddag in onze nieuwe sociale omgeving.

We treffen het hier opperbest en dat is over en weer het gevoel als we ruim, ruim na zonsondergang weer afscheid nemen in afwachting van volgende ontmoetingen. Met dank aan de welkome uitnodiging van Katleen en Wim en het meer dan voortreffelijke vocht uit hun eigen wijngaard. Chapeau, hoge kwaliteit en supergezellig.


Na de klus van vandaag kan Birdybear op het zonovergoten dakterras, ook wel ons solarium genoemd, desgewenst semi-overdekt en wat beschermd tegen al te felle zon, toekomstig genieten van lange en gezellige gezamenlijke middagen en avonden. Buitenkeuken langs de wand, stoelen in de luie stand, natje en droogje bij de hand. Langzaam maar zeker wordt de lijst met ‘excuses’ om permanent bezit te nemen van Annapurna 18 steeds groter. Fijne toekomstmuziek! Maar ook nu, tijdens Birdy’s tijdelijke verblijven, relaxed op de achtergrond aanwezig vanuit de draadloze speaker.


Tot zover allemaal zonnige berichten maar de klus activiteiten eisen vandaag helaas ook z’n tol. De gevoelige berenrug gaat volledig op slot en alleen gestrekt is het nog een klein beetje te doen. Lopen en zitten zijn vanmiddag en vanavond volstrekte NoGo’s dus de laatste Formule 1 race wordt liggend gadegeslagen en de avondmaaltijd wordt staand aan het aanrecht genuttigd. Aansluitend is er, weliswaar gestrekt, voldoende tijd voor de nieuwe BirdybearOnTour update en wat Spaanse les. Wie weet is het perspectief maandagochtend weer wat beter, zo niet dan moet de beer op zoek naar een Spaanse chiropractor op weg naar hernieuwde beweeglijkheid.
Dachten we na de geur problematiek uit de shit te zijn.. helaas loopt dat even anders.

Komt goed, maar het voelt op dit moment beduidend minder. Een beetje hoofdpijn door de Spaanse aannemer laat zich op z’n tijd prima wegspoelen. Nu maar hopen dat ook deze klus snel ‘achter de rug’ is.

Tot later, voor nu even in de wacht totdat Birdybear weer up and running is.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.