BirdybearOnTour

Back in town…

Fijn om weer terug te zijn. De reis verliep voorspoedig onder wisselende weersomstandigheden. Maar des te zuidelijker, des droger en zonniger. Gemiddeld 99,8 kilometer per uur. Geen doel op zich maar het geeft wel aan dat het onderweg goed te doen was. En bijtijds op locatie: om half twaalf op zaterdagochtend gaat het alarm eraf en de deur van het slot. Meteen de auto leeg, koffietje op het zonnige balkon, en alvast de eerste boodschappen in huis gehaald. Gebruikelijke routine inmiddels. In de middag de Spaanse Dacia opgehaald bij de vliegveldparking dan kan die motor ook weer even draaien de komende 14 dagen.

En dan genieten op het terras bij Annick en Frank, de uitnodiging voor het uitgebreide aperitief hebben we dankbaar aanvaard. We zijn in goede handen en het voelt weer helemaal thuis. Gracias! Aansluitend eten we gezamenlijk bij Restaurante Roca in Aspe. Een prima voorzetting van het aperitief en kogelrond arriveren we weer @home.

Zondagochtend vroeg zien we Max opnieuw een zege aan de record reeks toevoegen en later dan voor Birdybear gebruikelijk nuttigen we het ontbijt, uiteraard buiten in de zon. Zolang het nog kan. Ook hier koelt het langzaam maar zeker wat af, maar 21 graden in de zonnige middag is nog steeds een verademing na de overvloedige neerslag van de afgelopen weken thuis in het ondertussen koele Friesland.

Vandaag, maandag 20 November 2023, is het eindelijk zover. Na een jaar eindelijk het laatste onbeschadigde keukenpaneel geleverd en geplaatst. De mensen van de aftersales van de sukkelige aannemer zijn er zichtbaar trots op. Klaarblijkelijk voor hen een opmerkelijke prestatie daar waar je plaatsvervangende schaamte zou verwachten. Als we nog wat andere ToDo’s aan ze melden zijn ze zichtbaar teleurgesteld. Nee, je bent niet zomaar van deze beer af :)!

Gelukkig verlopen andere afspraken wat gesmeerder. Er staat een afspraak voor buitenzonwering gepland. Een beetje vertraging in de aankomst wordt keurig vooraf gemeld en het inmeten verloopt snel en vakkundig. En al binnen een dag ligt de offerte in de mailbox. Aansluitend bezoek van de onderhoudstechnicus van de heet water installatie. Alweer een professional. Keurig op tijd, opgewekt, communicatief en vaardig: een verademing. Als het goed is kan de ketel er weer een halfjaartje tegen en gezien het komende seizoen maakt standje airco plaats voor verwarmen, indien nodig.

Ach, we wisten het eigenlijk al. Ja, inderdaad in de middag laat de medewerker van de aannemer ons weer een aantal uren tevergeefs wachten op zijn komst. Als we dat melden is de afdeling Aftersales opnieuw verontwaardigd. Hoe we het durven te melden nu ze vandaag zo goed waren geweest om het keukenpaneel te vervangen… Leercurve? Klantgerichtheid? Empathisch vermogen? In hun woordenboek overduidelijk afwezig. Morgen helaas nog wat ToDo’s te gaan. Geestelijk maar weer voorbereiden op wat onnodige wachtkamer uren. “It is net oars”, leuk is anders maar de lijst slinkt. En dat biedt hoop!

Ondertussen tikken we wat klusjes namens de Vereniging Van Eigenaren af. En strepen we ook weer wat eigen ToDo’s door op ons persoonlijk lijstje. Al met al een redelijk voortvarende start. En de onderlinge sfeer en gezelligheid maakt heel veel goed.

Om ons heen veel bouw activiteiten. De vorderingen zijn nog niet opzienbarend. En een borreltje op de zondagmiddag bij de overburen aan de overzijde van de straat leert dat sommigen het echt slechter treffen. Wij kijken vooral vooruit. Richting een fijne toekomst in wat sommigen hier ‘ons paradijs’ noemen. Ondanks de obstakels voelt dat nog steeds zo. En dat is het avontuur meer dan waard. Fijn om weer terug te zijn klopt dan ook volledig. Maar flexibiliteit en uithoudingsvermogen zijn onontbeerlijk, dat is ook het eerlijke verhaal.

En gelukkig start de dinsdag onverwacht goed: de timmermannen arriveren strikt op tijd. De voegreparatie op het dakterras is ook afgevinkt en de zones van de vloerverwarming worden ‘as we speak’ opnieuw ingeregeld. Als dat vandaag of uiterlijk morgenochtend lukt is de onze externe ToDo lijst, een jaar na oplevering, gereed. De vlag kan uit!

To be continued? Let’s see :)!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.