BirdybearOnTour

Bij het kampvuur…

Na de Birdybearpost van gisterenavond voegen we ons bij het gezelschap dat al een plekje heeft gevonden bij het kampvuur. Het zijn locals uit het nabij gelegen Campbell River, even een paar daagjes van huis met de trailer. Bij het warme vuur kijken we uit naar de komst van de Volendam. Volgens de insiders is het bij donker een imposant gezicht als een verlicht cruiseschip de relatief nauwe doorgang ter hoogte van ons RV park passeert. Op basis van de tracking info van onze buren verwachten we het schip zo tegen de klok van elf uur. Als uiteindelijk, kort voor twaalf uur, het schip nog niet in zicht is haakt het gezelschap af. Birdybear blijft nog even bij het vuur. In de totale stilte horen we plots geluid van klotsend water, en dat terwijl het bladstil is. Aan de overkant van de baai nemen we het geplons van 2 grote dieren waar. Walvissen of Orca’s zo vermoeden we. We kunnen zelfs het ademen van deze zeegiganten horen maar het is te donker om ook maar iets te kunnen zien. Uiteindelijk lopen we in het donker terug naar onze truckcamper en wachten daar nog even de komst van de Volendam af. Het is bijna half een in de nacht als het licht plotseling opdoemt. Vrijwel geruisloos paseert de Volendam en voor ons is het inmiddels hoogste bedtijd. We zetten vandaag maar eens geen wekker, morgen zien we wel wat de dag brengt.
TIjdens ons vertrek van het RV park start het met regenen en dat blijft zo gedurende deze donderdag waarop we ons richting Port Hardy begeven. Noorwaarts is er nauwelijks verkeer op de bosrijke en bergachtige route. We nemen dus ruimschoots de tijd, rijden rustig en zuinig. Ergens onderweg slaan we af richting Sayward waar we in de haven zien hoe behendig men met een heel klein en uiterst manouvreerbaar bootje de lange sleep boomstammen uiteindelijk netjes voor de kade van het houtbedrijf weet te leggen. Hout is hier big business op Vancouver Island. Onze tweede tussenstop maken we bij Telegraph Cove. Gebouwd op palen boven het water vormt deze haven met houten bebouwing de hotspot voor de Whale Watching Tours. Het seizoen moet hier overduidelijk nog op gang komen en daar draagt het naargeestige weer van vandaag niet aan bij. Wij treffen het hier een halfuurtje droog en dat is lang genoeg om even de benen te strekken.
Jachthaven
Zodra we Telegraph Cove verlaten gaan de ruitenwissers weer aan voor onze laatste etappe van vandaag naar de campground Cluxewe, gelegen aan de Queen Charlotte Strait, de open verbinding met de Pacific Ocean. Alleen wat wrakhout, aangespoelde boomstammen en vijf meter kiezelstrand scheidt onze overnachtingsplek van vandaag van het grote open water. We hebben open zicht op muisgrijze luchten en dito water. De wind trekt aan en het voelt als herfst. Wie weet doorbreekt een Orca, Humpback of een groep dolfijnen straks deze grauwe namiddag. De weerman heeft ook morgen dit weerbeeld voor ons in petto. Zaterdagmiddag schepen we in voor de Inside Passage tocht. Zoals het nu lijkt start die tocht zonnig en dat is een tof vooruitzicht. Wanneer Birdybear deze blogpost kan verzenden is nu nog een vraagteken. Het WiFi sinaal van de Cluxewe campground waait aan ons voorbij en Birdybear voelt weinig voor natte poten. Even geduld a.u.b.!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Bij het kampvuur…

  1. wim

    Dit blog doet mij denken aan het liedje ’s avonds als het kampvuur brandt”. Maar om op deze plek de VOLENDAM langs te zien varen dat is toch wel een unicum. Jammer dat jullie weer regen hebben, maar ik lees ook dat zaterdag a.s. de ZON weer verwacht wordt en dat op jullie boottrip. Dus op naar zaterdag. P.S. Sneek is ook erg nat hoor. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.