BirdybearOnTour

By the waterhole..

Een nieuwe dag is aangebroken in Ethosha. We verlaten natuurlijk weer vroeg ons camp in de hoop veel wilde vrienden te ontmoeten. In de vroege ochtend zien we o.a. giraffen, heel veel zebra’s en de wat zeldzamere zwartkop impala’s. De echte bekroning komt vandaag bij een van de waterholes die we bezoeken. Door de regen in het gebied zijn ze vaak verlaten omdat er in de diverse poeltjes voldoende vocht te vinden is. Als we nog onderweg naar de waterhole zijn zien we al op enige afstand de contouren van wat een neushoorn lijkt te zijn. Yes! It’s the black rhino.

We hebben vanaf de overkant prima zicht als de zwarte neushoorn zich richting de waterhole begeeft om de dorst te lessen. De grote lens blijkt weer een uitkomst om het tafereel vast te leggen. De rest van deze dag in Etosha krijgen we nog veel meer wild voorgeschoteld waaronder de lange giraffe die met flink gebogen voorpoten de kop bij het wateroppervlak weet te krijgen. Lengte is soms een bonus als je van de meest verse blaadjes aan de hoge wilt snoepen maar wil je daar een drankje bij dan werkt je lengte averechts.

Als we in de middag neerstrijken op ons volgende camp, Onguma Tamboti, net buiten de gate van Etosha proberen we zo goed en kwaad als het gaat een aantal blogs te posten. Het valt niet mee maar met engelen geduld lukt dat voor de tekstversies. Foto’s plaatsen blijkt onbegonnen werk. Tijdens dit alles zitten we overigens wel op het overdekte terras met uitzicht op de waterhole van het camp. In het schemer zien we kudu’s en in het stikdonker weten we met ondersteuning van de floodlight de gestreepte zebra’s in het zwart/wit gekleed op de digitale plaat vast te leggen. Het eten komt bijna uit de keuken dus bijna tijd voor de laatste punt/uit.
Maar niet voordat we melden dat we morgen de 450 kilometer lange tocht naar Opuwo zullen ondernemen, hoog in het noordwesten van Namibia. Wie weet kunnen we ons vandaar opnieuw melden?

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “By the waterhole..

  1. An

    Kreeg de berichten dat er nieuwe berichten waren in de spam, dus heb nu even bijgelezen. De verhalen zijn al mooi ! Kan niet wachten om de foto’s erbij te zien, geniet van al het moois.Lieve groet uit Schagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.