BirdybearOnTour

Early vanuit Earls Cove…

De eerste oversteek vanuit Earls Cove naar Saltery Bay vaart al om acht uur vijfentwintig.
Ferry
Half zeven loopt de wekker af en de luikjes gaan dus early open. De Sunshine Coast houdt vandaag woord en brengt ons een echt zonnige dag. Goed weer om de golfballetjes over baan te jagen. De flight voor ons is de laatste flight van de dameswedstrijd die ze hier vanochtend zijn gestart. En die flight is niet voor niets als laatste gestart. De dames gaan traag door de baan en het komt ons, toch al niet bijster succesvolle spel, niet ten goede. Maar het goede weer en de leuke baan bezorgen ons uiteindelijk toch een fijn rondje golf. Aansluitend aan onze ronde toeren we richting Powell River en het aan het eind van route 101 gelegen Lund. Hier stopt de weg en is er slechts de mogelijkheid om over water verder te reizen. Wij keren om richting Powell River. De enige mogelijkheid om dit “eiland” dat geen eiland is te bereiken zijn de verbindingen per ferry. Het gebied rondom Powell River is omringd door veel water en een bergachtig achterland zonder wegen. Aangezien het vervolg van onze route noordwaarts over Vancouver Island loopt maken we vandaag de oversteek naar Little River nabij Comox. Direct bij het vertrek van de ferry melden zich wat dolfijnen bij de boeg van het schip. We vangen een glimp van de tuimelaars op maar voor we het weten zijn ze achter de ferry verdwenen. Het wildlife gehalte om ons heen begint te stijgen. Gisteren en vanochtend wat zeerobben, net voor de vroege ferry overtocht, aan het begin van deze dag, een stuk of vijf overstekende elks op onze route en nu de tuimelaars. Het blijft bij vluchtige ontmoetingen. Alleen de zeerob weten we tijdig op de gevoelige plaat vast te leggen. Het begin is er! En met de zeehond besluiten we de tocht van vandaag als we neerstrijken op de campground met in het logo een zeehond en een zeeleeuw. We overnachten op Seal Bay R.V. Park en Campground te Courtenay waar de wifi gelukkig goed werkt.
We testen de uitdaging met het plaatsen van de foto’s en dat lijkt te werken. Voor Birdybear is het nu echter wat te laat om de achterstand goed te maken en tevens een nieuwe post te verzorgen. En die laatste heeft onze prioriteit. Net op tijd om bij onze lezers rond het ontbijt te arriveren, eet smakelijk!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Early vanuit Earls Cove…

  1. wim

    Bij mijn ontbijt jullie blog EARLY gelezen en op de kaart gezien waar de birdys zich bevonden.Lekker leesvoer hoor .Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.