BirdybearOnTour

Een beladen reis…

Deze uitgestelde trip naar Font del Llop is een beladen reis. In twee opzichten: we zijn nu onderweg omdat dit in februari niet lukte. Daarover deed Birdybear al verslag in de voorgaande post ‘Niet gepubliceerd’. En ook, hoewel veel minder belangrijk, omdat de Dacia opnieuw maximaal beladen en nokkie vol over het asfalt stuurt. Op dit moment staat de Birdybear afteltimer op nog een dikke 130 dagen. Dus een deel van hetgeen we thuis in Sneek al kunnen missen reist nu met ons mee.

Of het een soepele reis gaat worden? De vooruitzichten voordat we kunnen vertrekken zijn niet super positief en dan drukt Bidybear zich nog voorzichtig uit. Nu zijn het de boeren in Noord Spanje, die het cruciale traject tussen de Frans-Spaanse grens en Girona blokkeren en ook elders verschijnen er opnieuw de nodige blokkades. Vanaf de woensdag voor vertrek volgt Birdybear zo nauwkeurig als mogelijk de situatie op Google Maps, en zet alvast wat alternatieve routes op papier. Met een overzicht van geschikte stops voor het bijvullen van noodzakelijke brandstof en natuurlijk onze alternatieven voor de geplande overnachting onderweg. Voor het geval we over een westelijke en meer file gevoelige route naar Spanje moeten (en kunnen?) reizen boeken we alvast een hotel langs de optionele route, met annulering opties, net na Bordeaux. Ook zetten we het alarm voor de zekerheid op scherp om ons hotel nabij Nimes nog tijdig te kunnen annuleren. Al met al lijkt het een puzzel te worden waar Birdybear nu niet bepaald op zit te wachten. En dat allemaal nadat de afgelopen weken al uitdagend genoeg waren.


Afspraken die we in februari hals over kop moesten afzeggen staan opnieuw in de agenda. Nu maar hopen dat deze herkansing gelijk succesvol blijkt. Fingers crossed dat boze boeren de Europese wegen niet blokkeren op het moment dat wij dat traject keihard nodig hebben om vlot zuidwaarts te kunnen reizen.

Deze beladen reis voelt alles toch al behoorlijk anders nu Antoinette niet meer virtueel mee op reis is en er geen gelegenheid meer zal zijn onze Spaanse stek ter plaatse met haar te delen. En dan ook nog al dat gedoe door de klojo’s die er opnieuw een ware puinbak van maken. Knoop in de maag maar we zullen het ermee moeten doen. De realiteit is soms knetterhard.

Aan de andere kant: onderweg naar de Spaanse zon geeft hopelijk ook weer positieve energie en dat komt goed van pas na de hectische periode die deels achter ons ligt, en de uitdagende periode richting nul op de afteltimer. Werk aan de winkel, onverwacht veel meer dan vooraf voorzien, voor de komende vijf maanden.

Vanuit de golfvallei, als we daar uiteindelijk aankomen, stuurt Birdybear vast nog wel een verse post. Voor nu gaat de knop op publiceren en sluit Birdybear deze korte update af, in het ongewisse hoe deze reis zal verlopen.

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.