BirdybearOnTour

Een dikke huid…

IMG_6836Met deze titel weet een echte Zuid Afrika kenner al genoeg. Birdbybear zet koers richting Addo Elephant Park. In kort bestek gaat dat vandaag als volgt: zonsopgang kort na zessen op Jeffrey’s Bay. Toertje richting Port Elizabeth waar we eerst Cape Recife Nature Reserve bezoeken met het aldaar gevestigde Lighthouse.

 

IMG_6859

IMG_6869Korte beachwalk en dan richting het centrum. In een uurtje wandelen we langs de highlights in het centrum. Het Donkin Reserve is het middelpunt en tevens hoogste punt van het centrum. Op de heuvel de majestueus grote Zuid Afrikaanse vlag, een apartheids monument waar Mandela een vooraanstande rol in vervult en wederom een lighthouse.

Voordat het parkeerticket wordt overschreden verlaten we Port Elizabeth. Onderweg even het ritueel van tanken en wat shopping en vroeg in de middag richting de eindbestemming van vandaag. Eenmaal ingecheckt op de Addo campground boeken we de Sundowners avond safari en gelijk ook maar de vroege zonsopgang tour. Ruim voordat we vertrekken scoren we vanuit de look-out vlakbij de campground onze eerste dikhuiden, kudu’s, warthogs en een reusachtige turtle en het nodige fladderende spul. En dit blijkt nog maar het voorspel van komende avond. Als we met gids en de grote terreinwagen erop uit gaan. Omdat beelden vaak meer zeggen dan tekst:

IMG_6892

IMG_6998

IMG_6986

IMG_6967

IMG_6932

Voel je vrij om te delen!

4 gedachtes aan “Een dikke huid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.