BirdybearOnTour

Een volle dag…

Na een lange maar voorspoedige reis arriveerde Birdybear zondagmiddag in Monforte del Cid. We maken alvast kennis met onze nieuwe Duitse buren en lopen een rondje op het complex dat nu bijna af is…

Aansluitend nemen we onze intrek in het hotel te Elche waar we starten met een late lunch gevolgd door het terugkijken van de laatste Formule1 race van dit seizoen. En niet al te lang voordat de beer languit gaat voor de nachtrust is er nog tijd voor het diner.

Maandagochtend 10:00 uur staat de niet geheel onbelangrijke afspraak voor de oplevering in de agenda. Ondanks het compacte appartement vraagt dat ruim twee uur tijd omdat de communicatie niet altijd even soepel verloopt en af en toe de hakken in het zand gaan. Uiteindelijk formuleren we samen een lijst met aandachtspunten voor de komende dagen, dus de werklui zullen we nog een aantal keren over de vloer hebben.

De middag vult zich o.a. met bezoeken aan de bouwmarkt, het ophalen van de Spaanse Dacia op de parking van het vliegveld, boodschappen bij de Mercadona en de aankoop van een wasmachine die overmorgen gelijk met de keukenapparatuur geïnstalleerd kan worden. Eenmaal terug in het hotel nog een uitvoerige sessie met de advocaat zodat morgen de akte bij de notaris goed op papier komt. Tot besluit dineren we in het hotel en dat is na een dag waar de lunch er bij ingeschoten is ook de allerhoogste tijd.

De conclusie van vandaag: opnieuw heel veel last-minute acties en activiteiten buiten onze invloedssfeer. En morgenochtend vroeg heeft de advocaat nog wel even z’n handen vol aan de notaris. En dat alles in de hoop dat de juiste contracten rond de klok van 11:00 uur gereed liggen om te ondertekenen. Als dat is afgerond krijgt Birdybear eindelijk de sleutels van de nieuwe stek aan de golfbaan van Font del Llop. Geduld blijkt wederom een schone zaak.

Wat we vooraf al wisten: een huis kopen in Spanje doe je niet ‘even’. Het is een traject van veelvuldig diep ademhalen, gas geven, bijsturen, bijsturen en nog 12x bijsturen. Goed vastleggen, assertief handelen en niet bezuinigen op juridische ondersteuning. En je vooral niet laten intimideren door de verkopende partij die het niet altijd even nauw neemt als het gaat om het nakomen van afspraken. Maar de finale van een lang traject lijkt nabij.

Nu vannacht nog even letterlijk de storm doorstaan die zojuist een aanvang heeft genomen. De omgeving hier in de ‘Valencia regio’ waaronder wij vallen krijgt het de komende nacht en dag flink voor de kiezen. Wellicht symbolisch voor het traject zoals Birdybear dat de afgelopen twee jaar doorgemaakt. Morgenochtend zullen we zien hoe de vlag ervoor staat. Daarover meer in een volgende post.

Sleep well, dat is Birdybear ook van plan.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Een volle dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.