BirdybearOnTour

Next challenge…

Never a dull moment voor Birdybear. Met de voorgaande verhuisactiviteiten nog vers in het geheugen staat Birdybear deze vrijdagochtend klaar om de mannen van Kuiper, De Internationele Verhuizer te ontvangen. Vanochtend worden de goederen voor Spanje geladen en vastgesnoerd voor de lange rit naar Monforte del Cid. Volgens onze berekeningen en ook zo ingeschat door de verhuizer staat er ca. 30m3 aan goederen klaar. Voor de verhuizers “piece of cake”. Het is immers hun vak en bovendien heeft Birdybear in een eerder stadium alles al verpakt, gecodeerd per ruimte en opgeslagen in de containerbergingen te Lemmer.

Het combinatie transport zal de komende dagen de ruim 2.100 kilometer overbruggen en volgens planning gaat er op donderdag de 23e november gelost worden. Ondertussen reist Birdybear, dit keer per auto, ook zuidwaarts om ter plaatste nog de finale oplevering te doen zodat de transacties bij de notaris voor aankomst van de goederen afgerond zijn.

Op de dag voordat de verhuizers arriveren staan de werkzaamheden van de witgoed leverancier ingepland en is eveneens de montage van de raambekleding voorzien. En dan nu maar hopen dat deze planningen en puzzelstukjes goed in elkaar passen en de uitgezochte partners geen steken laten vallen. In één keer 100% is het ideale scenario maar Birdybear rekent zich nog niet rijk. Per saldo: het is en blijft Spanje dus hoe realistisch zou het dan zijn dat inschatting en werkelijkheid overeenkomstig blijken te zijn.

Afgelopen weken is er bijzonder veel geschakeld met alle betrokken zoals de verhuizer, leveranciers, advocaat, notaris, projectontwikkelaar, makelaar, bank, instanties, hotel etc. Met de meeste partijen lopen die contacten redelijk soepel maar aan de zijde van de projectontwikkelaar blijft het stroperig, onvoldoende professioneel, onzorgvuldig, incompleet, traag en geenzins communicatief. Zelf de Spaans Nederlandse makelaar weet onvoldoende slagvaardigheid te bereiken en dus is het vooral Birdybear zelf die van tijd tot tijd eenieder bij de les moet houden. Best lastig zo op afstand en niet altijd om vrolijk bij te blijven. Met name in de week en de laatste dagen voor vertrek vragen we ons regelmatig af waarom er nog steeds zoveel niet is geregeld aan de zijde van de verkopende partij. De telefoontjes, Whatsapp berichten en e-mails vliegen over en weer en niet zelden blijven onze berichten lang of zelfs geheel onbeantwoord, eerdere toezeggingen ten spijt. Maar zolang we een mooi doel in het vizier hebben is dat het gedoe en de rompslomp vast en zeker waard, immers “Behind every cloud there is a silver lining”.

Vanaf donderdag de 23e moet Birdybear ter plaatse zelf vol aan de bak. Samen met de verhuizer gaan we onze goederen over de diverse ruimtes verdelen en aansluitend begint het ‘unboxing traject’. Dan gaan we een poging doen om binnen een aantal dagen een appartement/opslagruimte om te toveren in een bewoonbaar en leefbaar huis. Ons huis in Spanje en ons toekomstig thuis in Spanje zodra de tijd aangebroken is om het werkzame leven achter ons te kunnen laten. Zover is het zeker nog niet maar het vooruitzicht dat we ooit op deze stek in de Golfvallei van Font del Llop permanent zullen neerstrijken is een mooie en aangename stip aan de horizon.

Maar, zoals geschreven, eerst meer dan voldoende werk aan de winkel. Gelukkig hebben we kort de tijd gehad om tussendoor even op adem te komen van alle voorgaande activiteiten. En zitten we boordevol goede energie om deze klus te gaan klaren.


Mocht er tussendoor nog wat vrije tijd beschikbaar zijn dan zet Birdybear vast nog wel een update online. De camera is meegereisd dus een beeldimpressie gaat vast en zeker lukken.


Stay tuned voor nieuwe updates uit Spanje! Voor nu een poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.