BirdybearOnTour

En verder bleef het rustig…

Van Leslie hebben we weing meer gezien dan her en der een afgerukte boomtak. Geen regen van betekenis en verder noordoostelijker wel een gure, koude wind. Vanuit Mirandela bereiken we het Parque Natural de Montezinho dat we kort doorkruisen en aan de noordzijde op Spaans grondgebied weer verlaten.

 

 

Ondanks het matige weer weten we te genieten van de enorme vergezichten. Puebla de la Sanabria zorgt voor een aangename historisch tussenstop op weg naar Leon waar we de overnachting hebben voorzien. Op de parking, vrijwel in het centrum, treffen we aan het eind van de middag nog een enkel vrij plekje voor de Birdymobiel. Snel geteld is het hier vol bij circa twintig campers en vanavond blijkt het inderdaad volle bak.

 

 

 

Als de weergoden ons morgen terwille zijn dan gaat onze ochtendwandeling naar de 13e eeuwse, gothische kathedraal van Leon. Een beetje zon staat dan wel op de wensenlijst want het licht dat door de gebrandschilderde ramen naar binnen valt is hetgeen deze cathedraal haar faam aan dankt.

Vanuit Leon trekt Birdybear verder richting de Picos de Europa. Dat dat belooft landschappelijk mooie bergwegen, veel klimmen, dalen, remmen en sturen op smalle wegen met weinig kilometers bereik per uur. Kortom een dag toeren door opnieuw een gave omgeving. Mooi vooruitzicht, daar doen we het voor. See you in the mountains, tot op grote hoogte!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.