BirdybearOnTour

Factor 21…

Op de bobilparking in Alesund blijkt onze creditcard niet te werken. We bellen het info nr. van de gemeente en ze zeggen dat ze vanavond iemand sturen. Dat we nog geen kaartje hebben is geen probleem. Uiteindelijk komt er niemand en vertrekt Birdybear vroeg, zonder kaartje :)!

De reden van het vroege vertrek schuilt niet in het verschuldigde tarief maar de Noorse Piet Paulusma geeft mooi weer voor Geiranger en het Geirangerfjord en daar willen we graag varen. En om daar op tijd te kunnen varen moeten we nog een eindje overbruggen. Een goede reden voor een bijtijds vertrek. Bootje meer of minder, dat maakt Birdybear niet uit.

We nemen de route met drie ferries naar Geiranger. Wonderschoon! En ruim op tijd arriveren we in het dorp waar vorig jaar het foute Duitse cruisschip ‘Mein Schif’ met z’n bizarre afmetingen het zicht op Geiranger totaal ruïneerde. Corona heeft zo z’n voordelen. Geiranger heeft geen cruiseschepen en ook geen busladingen Chinezen en Japanners. Het is nu zelfs enigszins uitgestorven en een aantal detaillisten heeft de deuren gesloten.

In plaats van het toeristenbootje door de Geirangerfjord nemen we de ferry welke grotendeels hetzelfde traject vaart. Volop in de zon, niveau factor 21, vergezeld van onze Birdymobiel varen we van Geiranger naar Hellesylt. Niet de meest voordelige ferry maar onze Noorse Kronen meer dan waard. Ruim een uur genieten we van al het moois dat de Geirangerfjord te bieden heeft. De camera’s maken overuren en de blauwe hemel maakt de plaatjes fraaier dan de eerdere grijze wolkendekens.

Vanuit Hellesylt belanden we uiteindelijk in Olden. En dat is een stek met historie. Althans voor Birdybear. Vorig jaar arriveerden we hier op het fonkelnieuwe Olden Cruise Park welke de volgende dag z’n eerste schepen zou ontvangen. De gemeente waardeerde onze komst niet en er ontspon zich een uitdagend kat en muis spel.

En nu wil het toeval dat Birdybear ongepland opnieuw deze cruiseterminal passeert op het moment dat we zoeken naar een geschikte plek voor de nacht. Het meubilair staat vastgebonden onder de overkapping. Het sanitair is afgesloten en het onkruid is al langere tijd niet verwijderd. Cruiseschepen varen niet meer. Corona heeft zo z’n voordelen.. of hadden we dat al eerder gezegd?

We parkeren de Birdymobiel op de cruiseterminal en schenken onszelf snel een alcoholische versnapering in. Rijden mag nu niet meer volgens de Noorse wet, dus ons nu wegsturen zouden we kunnen uitleggen als aanzetten tot een misdrijf. Dat lijkt ons een mooi verweer om hier te kunnen overnachten. 

Of dat lukt lees je binnenkort, tenminste als je BirdybearOnTour trouw blijft volgen. Proost op de volgende etappe en neem er vanavond zelf ook een.

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Factor 21…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.