BirdybearOnTour

Zon-der regen…

Gisteren stuurde Birdybear een verslag zonder foto’s naar het blog. Vandaag, op een zonovergoten dag stuurt Birdybear de Birdymobiel van Kristiansund via Molde naar Alesund. Een overheerlijke rit met echt vakantieweer.

Via de Atlanterhavsveien (zie ook onze BirdyTube) met de bijzondere bruggen die de vele eilanden tot een geheel smeden voert de ochtenrit naar Molde waar Birdybear de benen strekt voordat we aan boord gaan van de ferry richting Alesund.

Zowel in de ochtend als in de middag voert onze tour van vandaag over comfortabele wegen. En met de oversteek vanuit Molde scheelt het zomaar ruim 100 km over het asfalt. Molde, ook wel de rozenstad genoemd, ligt er zonnig bij en de terrassen gaan zowaar open. 

Aan boord van de ferry maakt de wind het nog wat chilly maar eenmaal aan de overkant zien we dat de temperatuur stijgt. Onderweg volop groene beboste bergen, spiegelende fjorden en aan de bomen ook al de eerste tekenen van de naderende herfst. Aan de kade van Alesund, een leuke plaats in Jugendstill stijl, heeft men een meer dan uitstekend ‘bobilkamp’ ingericht waarvoor Birdybear graag de van toepassing zijnde vergoeding wil afdragen. Per slot van rekening is dit pas onze tweede ‘betaalde’ overnachting.

We parkeren naast de zeewering, koppelen de ‘walstroom’ aan de Birdymobiel en verkennen Alesund. Voor het gave uitzicht over Alesund klimt Birdybear ruim 500 treden bergopwaarts. Uiteraard voorzien van camera zodat de HotShots van hoog boven Alesund ook richting het toekomstige album kunnen.

Eenmaal terug op de ‘bobilparking’ komen de luie stoelen uit het laadruim en is het tijd voor wijn, bier, en pittige worst. Volop in de zon die we toch wel hebben gemist. En het uitzicht vanuit de luie stoel terwijl BirdybearOnTour op het digitale papier van de iPad wordt gezet? Het kon slechter blijkens onderstaande beelden.

Tot zover de sfeerimpressie van vandaag. Beelden van de zondag en maandag hebben we aan de post van gisteren toegevoegd. Check maar of dat overeenkomt met het beeld dat je mogelijk al bij de post van gisteren had.

De plannen van morgen zijn nog niet bekend, dat blijft dus verrassing. Geniet van de plaatjes en vergeet niet om de post van gisteren nogmaals te openen. Birdybear zont nog even verder, wellicht tot morgen.

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Zon-der regen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.