BirdybearOnTour

Lang, langer, langst, allerlangst…

Olden by night… Geen spectaculaire ontruiming van de vier campers op het terrein van Olden Cruise Park. Birdybear kan dit jaar, mede dankzij Covid-19, prima overnachten op het terrein van de cruiseterminal.

Als Birdybear ontwaakt is het duidelijk dat er vandaag geen faktor 21 op het programma staat maar dat het meer een dag gaat worden van fifty shades of gray, met wat regen toe.

Bestemming van deze donderdag is Flam. En opmerkelijk genoeg hebben we vandaag maar één ferry nodig om Flam te kunnen bereiken. Vandaag hebben we de ferries ingeruild voor trajecten vol met tunnels. Het worden er veel, en dan ook nog in de categorieën lang, langer, langst en allerlangst.

Birdybear heeft de teller niet bijgehouden maar schat dat we zeker 70 kilometer ‘tunnelvisie uitzicht’ hebben gemist. Onze langste van vandaag blijkt gelijk de aller langste wereldwijd, voor zover het tunnels betreft voor het autoverkeer. Maar liefst vijf-en-twintig kilometer aaneengesloten ondergronds of liever gezegd door de berg(en). De camera beelden van het uitzicht zijn nogal donker, weinig inspirerend en mogen de naam HotShots dan ook niet dragen.

Onderweg pakken we en-passent nog even wat gletsjerblik mee en dat is altijd leuk voor de afwisseling van deze fifty shades of grey getinte route. Daarvoor is het Noorse landschap zeker niet aansprakelijk. Dat was ook vandaag weer niveau National Geographic.

En dan Flam. Tja, niet van lang, langer, langst maar meer van leeg, leger, leegst. De FlamsBana rijd ‘maar’ vier keer per dag, met voor iedere passagier een eigen rijtuig. Geen overvolle parkings maar voor iedere camper een eigen parkeerterrein. Geen rij voor de kassa, maar vrije keus met welke employee je wilt spreken. En overvolle rekken met kleding in de toeristenshops waarvan de meeste de deuren op slot hebben. Aan de kade liggen de meest moderne, volledig elektrische schepen voor de fjorden tour werkeloos te wachten op volgend seizoen. Natuurlijk is het hier na-seizoen en zijn de scholen weer begonnen. Maar zo leeg, leger dan leeg, had Birdybear het hier niet verwacht. 

Gisteren schreef Birdybear nog cynisch dat corona zo z’n voordelen kent maar hier is de economische corona pijn meer dan overduidelijk voelbaar terwijl Birdybear van de luxe geniet om toch ruim vier weken onderweg te kunnen zijn. Natuurlijk had Birdybear het afgelopen voorjaar graag ‘Down Under’ gegaan. En hebben we goed gegokt, handig vooruit gepland en was het geluk aan onze zijde om hier, in het fantastische Noorwegen, voor het sluiten van de grenzen te arriveren. Prima alternatief voor een corona ‘stay-at-home’ en verbouw je tuin arrangement.

Wellicht is de hoeveelheid zon soms een equivalent van het aantal toeristen in de regio? Dat zou dan verklaren waarom factor 21 maar beperkt uit de tas komt. Niet erg want Birdybear vermaakt zich prima en mag voorlopig nog even blijven. Daarvan doen we graag verslag in de volgende afleveringen van BirdybearOnTour. Poot van Birdybear, fijn dat je volgt!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.