BirdybearOnTour

Ferry wet…

Onophoudelijk daalt de regen neer. Van zaterdagmiddag tot en met zondagochtend. De douche op de campground is in tegenstelling tot de douche van het hotel gelukkig wel warm. En het ontbijt in de camper voldoet aan de criteria van glutenvrij. De zondagochtend start dus beter dan de zaterdagochtend alleen sneu dat het onophoudelijk blijft regenen. Ons voorgenomen tourtje naar de Capilano Suspension Bridge blazen we niet af voor wat regenwater dus niet al te lang na het ontbijt lopen we met de capuchon op het hoofd over de wiebelende hangbrug van Capilano.
En hoog tussen de bomen volgen we de treetops route, een pad van hangbruggen dat van boom naar boom slingert. Ons bezoek aan het Capilano Park sluiten we af met de cliffwalk, een wandeling over een pad dat stevig aan de rotsen hangt, hoog boven het snelstromende water diep onder ons.
Cliffwalk
Vanaf Capilano rijden we vlot richting Grouse Mountain wat een schitterend uitzicht zou moeten hebben op de stad Vancouver. Bij aankomst hult het dalstation van de skyride zich al in de nevelen en dus besluiten we wijselijk af te zien van de tocht naar boven. We keren de camper en maken nog een korte, vochtige stop bij de stuwdam waar vandaan het water zich in de grote diepte richting Capilano stort. Als we ons aansluitend richting de ferry van Horseshoe Bay begeven maken de ruitenwisser nog steeds overuren, het is “Ferry wet” hier in en rond Vancouver. De ferry vanuit Horseshoe Bay brengt ons binnen een kleine drie kwartier naar de Sunshine Coast die vandaag zijn naam helaas nog geen eer aan doet. Onze verlate lunch nuttigen we in een gezellig en pittoresk gelegen etablissement in Gibsons Landing met een fraai uitzicht over de wateren van de Strait of Georgia. Na nog wat kleine omzwervingen maken we bij Sechelt de laatste stop van deze overwegend vochtige dag en parkeren ons huis op wielen op de lokale campground. Eenmaal geinstalleerd is er tijd voor een nieuwe Bidybearpost onder het rustgevend getik van de druppels op het camperdak en het genot van een koude Busch Ice en een droge witte. Proost, tot later!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.