BirdybearOnTour

Geen wild(e) dag…

Vandaag, zaterdag de 17e, gaat onze derde week in. We zijn dus halverwege ons avontuur. Een mooi momentje voor een kleine slowdown. We ontbijten al vroeg in de volle zon met uitzicht op de baai. Wally de Walvis laat zich ook nog even zien en dan breken we op. Stroom eraf, waterslang los en we kunnen op pad. In Haines drie stops: supermarkt, carwash en diesel. Daarna, twee kilometer buiten Haines, de vierde stop: rondje golf. Matige baan, mooi gelegen, iets te druk maar heel mooi weer. Eenmaal terug van het rondje negen holes wijst de temperatuur meter 24 graden aan. Niet slecht voor half mei in Alaska. In de middag toeren we nog even naar Chilkoot Lake alvorens we Haines verlaten.
Chilkoot Lake
Vanmiddag rijden we de route Hains – Haines Junction. Vanuit Alaska, over de grens naar British Columbia. En vervolgens door naar Yukon. Als we eenmaal de Canadese grens bij Pleasent Camp zijn gepasseerd, en er een uurtje tijdverschil in ons nadeel wordt genoteerd, houden we een groot deel van onze route de enorme bergketen van de Saint Elias Mountains aan onze linkerzijde. Glacier Bay National Park & Preserve hebben we dan inmiddels achter ons gelaten. We passeren de ene witte gigant na de andere. Eerst de toppen die in het Tatshenshini Alsek Park zijn gelegen en enige tijd later de witte reuzen van het eerste deel van Kluane National Park & Reserve.
Road to Haines Junction
Al met al een kleine twee en een half honderd kilometer met uitzicht op enorme sneeuw en ijsmassa’s, ruige pieken en op de voorgrond een gevarieerd landschap met al dan niet weelderig begroeide hoog- en laagvlakten doorsneden door meren en rivieren.
Mountain Mirror
Maar toch is er vandaag iets wezenlijk anders dan de voorgaande dagen. Minder wild. Alleen Wally liet zich even zien, af en toe een Bald Eagle boven ons hoofd en wat eekhoornachtige kamikaze’s voor onze dikke banden. Zo zie je maar dat ook Birdybear van die dagen kent dat het er wat minder wild aan toe gaat.

 

Maar de oh zo gewilde Birdybear posts zijn als vanouds vandaag weer verzonden. Belofte maakt schuld en twee streepjes wifi bewijzen hun dienst. De campground in Haines Junction is er een van de categorie lelijk parkeerterrein met magnifiek uitzicht.
Campground Haines Junction
Vanaf dit terrein aan de Alaska Highway kijken we uit op de mooie bergketen. Morgen passeren we op grote afstand Mount Logan. Bijna 6.000 meter hoog, om precies te zijn 5.959 meter en daarmee de kampioen van het continent. En deze kampioen is in goed gezelschap van een aantal dikke vierduizenders. Die verzameling hoge heren scheiden ons van de Golf van Alaska, hemelsbreed niet eens zover van ons vandaan. Vinden we een nieuwe wifi dan wellicht tot morgen en anders: tot later!

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Geen wild(e) dag…

  1. wim

    Hoi BB. Dat waren drie blogs met een hoog wouw gehalte. Mooie verhalen. Prachtige foto’s. Geweldig hoor. Ook de zon zien jullie nu regelmatig en goede temperaturen.. Dat is genieten toch. Kijk al uit naar jullie volgende blog. Groetjes en have fun…..

  2. mary ingenhoven

    Ook bij mij hebben jullie , oh en ah ‘s, heel spontaan weten te ontladen. Jullie enthousiasme is goed te voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.