BirdybearOnTour

Groter bed…

Gisterenmiddag zijn we na een fantastische dag in Addo Elephant Park neergestreken in het Fish River Sun Hotel op grofweg zestig kilometer verwijderd vanaf de zuidelijke uitgang van het Addo Park. We boeken vooraf online een verblijf incl. diner en ontbijt waarbij we hopen dat er gelegenheid is om golf te spelen op de baan van Fish River Sun.
Als we inchecken informeren we naar het golf en krijgen via de telefoon bij de receptie te horen dat de baan vol zit en ook geen golfcarts meer beschikbaar heeft. We besluiten korte tijd later even naar de pro-shop te wandelen voor een onderhandelings offensief. In goed onderling overleg komen we er prima uit. We spelen om 08:00 uur en in plaats van een cart huren we twee caddies in. We genieten van een comfortabele douche, een meer dan uitstekend diner buffet, prima nachtrust en een heerlijk ontbijt.

CIMG1408Rond achten staat de zon aan de hemel en ontmoeten we onze caddies van vandaag. David en Jackson zijn geschikte gasten en prima caddies. Niet eerder speelden we golf met een ingehuurde caddie op de tas zoals dat heet. Beslist voor herhaling vatbaar. Dit soort luxe is een aangename aanvulling op de edele golfsport.

 

CIMG1415

CIMG1413Ondanks de langdurige droogte in Zuid Afrika, de ergste in 29 jaar, ligt de fraaie en uitdagende course er behoorlijk ‘groen’ bij. We scoren een aanvaardbare en bovenal snelle ronde. Vanuit het hotel zijn we na het golf in staat de blogs bij te werken en te verzenden. De wifi blijkt vandaag, Freedom Day, onbeperkt, gratis en sneller dan gisterenavond.

 

Nadat we de nodige blogposts hebben verzonden wacht in de middag de lange rit van drie-en-een-half-honderd kilometer naar Mthatha waar we bij gebrek aan enige campgrounds in de hele regio een kamer nemen in het Garden Court hotel. Gelukkig op tijd want de avond valt snel en in donker Zuid Afrika prefereer je dan binnen te zijn. Aansluitend zet Birdybear direct de meest actuele post op papier, groepsportrait erbij en straks om half zeven aan tafel. Lekker vlot posten lukt ons bijna nooit en dat is anders dan tijdens onze eerdere avonturen. Typisch Zuid Afrika wellicht. Enfin, we zijn weer bij en lezen vanavond vast en zeker jullie reacties op de voorgaande berichten. Dank daarvoor! We genieten ervan.
Morgen gaan we kilometers killen want er staat een echt ‘overbruggingstraject’ gepland. Waar we eind van de dag belanden en stranden dat laten we jullie een volgende keer graag weten. Hug van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Groter bed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.