BirdybearOnTour

Huwelijksreis…

Twee weken terug trad Birdybear dan eindelijk in het huwelijk. En dat na zo’n 39 jaar lief en leed met slechts een samenleving overeenkomst te hebben gedeeld. Eerlijk is eerlijk: Birdybear had zelf ook nooit gedacht ooit te zullen trouwen. Maar zonder aarzelen: het voelt nog steeds als een heel goede beslissing dat we die grote stap hebben gezet :).

De grote voordelen van het huwelijk? Een vrije dag van de baas, een gezellig samenzijn met de getuigen, een memorabele huwelijksnacht en last but not least: we kunnen op huwelijksreis. Dat lukt vanwege de uitdagende agenda’s helaas niet gelijk aansluitend aan onze trouwdag maar vandaag, twee weken later, is het dan zover.

We zijn klaar voor onze huwelijksreis. Voor ons, als pasgetrouwd koppel, voelt het wel fijn om wat vertrouwde spulletjes mee op reis te nemen en Birdybear houdt niet van half werk. Omdat we vermoeden dat niet alles in onze Dacia past hebben we er voor de zekerheid maar een royale tandemasser aan vast gekoppeld. Uiteraard laden we de e-bikes in met een reserve bike voor het geval dat. Sfeerverlichting? Jazeker, we willen het gezellig hebben en weten niet of sfeerverlichting ter plaatse aanwezig is. Stapels met reservekleding en schoeisel zodat we voorbereid zijn op alle mogelijke weersomstandigheden. Beter iets te veel dan te weinig: dus ook wat borden, glazen, bestek, pannen en meer van dat spul voor onderweg en ter plaatste. Je weet immers maar nooit. Birdybear zag op de foto’s van het huwelijksnestje dat de TV wel erg laag staat. Ach, ons TV meubel past vast wel in de tandemasser. Dus die ook maar mee op sleeptouw. En niet te vergeten de golftassen want spelen met golfgear uit een vreemde tas dat doet Birdybear liever niet.

Birdybear voorziet lagere gemiddelde snelheden dan gebruikelijk en heeft voor onderweg twee stekjes ingehuurd om te overnachten. Van gemiddeld betere kwaliteit dan gebruikelijk want het is immers onze huwelijksreis. Voor zover we nu weten is het onderkomen waar we straks twee weekjes zullen verblijven nog aardig nieuw. Bovendien lekker in de aanbieding vanwege naburige bouwactiviteiten. Gelukkig hebben we op locatie straks wel een eigen parkeerplaats ter beschikking en lezen we dat er ook een Spaanse auto bij het arrangement is inbegrepen. Wel zo fijn voor de uitstapjes in de omgeving, we kunnen dan met een Spaans kenteken lekker in de anonimiteit opgaan als het geklus bij de buren wat al te onrustig is.

En als de huwelijksreis heel goed bevalt? Wie weet… Dan kunnen we altijd bekijken of Birdy’s spaarpot het toelaat om alvast wat van de meegebrachte goederen ter plaatse achter te laten om er ooit zelf te gaan wonen. Emigreren is vast wel leuk als pasgetrouwd koppel. Ja, jullie lezen het goed, Birdybear heeft duvels veel zin in de huwelijksreis. We sturen nog wel even een berichtje of daar alles naar wens is!

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Huwelijksreis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.