BirdybearOnTour

BirdybearOnTour staat op de kaart…

Birdybear reisde de afgelopen jaren regelmatig naar de golfvallei van Font del Llop. Onderstaand de route zoals Birdybear die aanvankelijk had voorzien op donderdag 1 februari 2024. Tijdens de voorbereiding van die reis konden we nooit vermoeden dat Antoinette Hofland plotseling zou overlijden. De geplande trip werd gecanceld en de bijbehorende content werd niet gepubliceerd. In onze post ‘Niet gepubliceerd’ refereerden we al aan dit concept dat we vandaag alsnog online zetten. Gewoon omdat het een aardig inkijkje geeft in de route die voor Birdybear ondertussen aardig vertrouwd is.

Stap bij Birdybear aan boord, neem plaats en rij mee zuidwaarts. Met af en toe een stop onderweg. Natuurlijk reist Birdybear in meerdere trajecten. Om de afzonderlijke trajecten van deze reis te starten is een muisklik op de Birdymobiel in de kaartjes voldoende. En… lees later aan het eind van deze post vooral de uitnodiging van Birdybear.

Maar nu eerst: start op de kaart hieronder je reis en geniet! De muziek voor onderweg staat aan.

Zo, deze donderdag we zijn laat in de avond aangekomen in Metz Sud en hebben we ruim 550 kilometer achter de rug door Nederland, België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Tijd voor de overnachting. Morgenochtend staat de wekker vroeg voor het volgende deel van de reis zuidwaarts. Dan reist Birdybear van Metz Sud naar Barcelona Mollet. Slaap goed want morgen leggen we zo’n 1.100 kilometer af. Dan trainen we het zitvlees pas echt.

Deel twee, op vrijdag, met een vroeg vertrek vanuit Metz Sud: Noord-Frankrijk, Midden-Frankrijk, ‘even’ door de drukte van Lyon en dan via het zuiden van Frankrijk naar de Spaanse grens. Opnieuw bijtanken, en dan passeren we Figueres met het fameuze Teatre-Museu Dali. Tot slot op de vrijdag nog een eindsprint via Gerona naar Barcelona – Mollet del Valles. Na aankomst in de late vrijdag namiddag of vroege avond strekt Birdybear de berenpoten, nuttigen we wat consumpties, verorberen we een pizza en gaan bijtijds in het mandje.

Zaterdagochtend is het opnieuw vroeg dag. We zwaaien Barcelona – Mollet del Valles in het donker uit voor onze laatste trajecten. Ongeveer 500 kilometer langs de Spaanse Costa’s. Grofweg: Mollet del Valles – Barcelona – Tarregona – Castellon en Sagunt. Dan passeren we Valencia en verlaat Birdybear de route langs de kust. Via onder andere Villena en Sax arriveren we voor de laatste tankbeurt in Petrer. Met een beetje geluk blijven de ruitenwissers vandaag in standje uit en kan de zonnebril op. Jazeker, het voelt dat dit de trajecten naar huis zijn. Ons huis in Font del Llop dan wel te verstaan. Ons huis dat, volgens de Birdybear afteltimer, over niet al te lange tijd ons thuis zal zijn.

Voordat we de golfvallei van Font del Llop bereiken nog even het laatste stukje, grofweg zo’n 30 kilometer. Voorbij de afslagen Novelda en Monforte del Cid zien we de stier van ooit zo de bekende Osborne reclame op de bergkam staan. Die voelt ondertussen een beetje als onze ‘landmark’. Tijd om het brede asfalt te verlaten. Nog een paar minuutjes over de CV 847 tot net voorbij het bord “Campo de golf Font del Llop”. Linksaf, door de toegangspoort, en dan op het golfresort nog 2 rotondes te gaan. Voor de deur opent de slagboom@Annapurna I. Waarschijnlijk ergens rond het middaguur: plaats van bestemming bereikt! Een lange rit en een lange zit, maar altijd de moeite waard.

Over een week of twee in omgekeerde volgorde. Retour meestal in 2 lange trajecten: Font del Llop – Villefrance sur Saone, ongeveer 30 kilometer voorbij Lyon. Op de zaterdag bijna 1.200 kilometer. En aansluitend op de zondag vanuit Villefranche sur Saone naar wat nu nog onze thuisbasis is, het Friese Sneek. Ongeveer 1.000 kilometer voor de finale.

Waarom Birdybear niet vliegt? Nee, geen vliegangst, geen vliegschaamte, soms makkelijk en relatief snel. Helaas ook zo af en toe veel gedoe. Stakingen, wijziging in de vluchtschema’s, annuleringen, ellelange wachtrijen voor de security en meer van dat alles. Maar bovenal is er vooral een praktische reden. Birdybear gaat van (t)huis in Nederland – via 2e huis in Spanje – naar definitief thuis in Spanje. En dus laden we iedere reis weer wat goederen in met eindbestemming Spanje. De tijd dringt inmiddels en dat is een hele fijne constatering.

Nu je de route alvast hebt verkend staat er nog maar weinig in de weg voor een bezoek ter plaatse. Door de lucht is het overigens maar 2,5 uur. En Birdybear is sneller op Alicante-Elche airport dan dat jij geland en uitgestapt bent.

Over niet al te lange tijd, zodra we definitief in Monforte del Cid zijn neergestreken, is er vast en zeker tijd te vinden in de wederzijdse agenda’s. We wonen compact maar onze logeer- en gastenbadkamer zijn beschikbaar. Vino, cerveza, un vaso de agua frio, een lekker zwembad, buitenkeuken, pizza oven en veelal zon op de bol wachten op jouw komst. Oh ja, voor de liefhebbers: een fijne ronde golf speel je natuurlijk in onze 18 holes achtertuin. Ben je niet zo van dat sportieve gedoe maar lig je liever languit op de beach? Maximaal een halfuurtje en je kunt gestrekt op je handdoekje.

Een belletje, mailtje, appje: iets afspreken hoeft niet lastig te zijn. Doen‘ is meestal het toverwoord. Dit is alvast de uitnodiging, de rest van het initiatief laten we graag over aan jou! Voel je niet bezwaard, anders had Birdybear het niet geschreven. Van harte welkom en we zijn uiteraard benieuwd naar jouw bericht!

Wellicht ten overvloede: de rit zoals hiervoor beschreven heeft Birdybear op 1, 2 en 3 februari helaas niet gereden. Omdat route, stops en tijdspaden eender zijn aan eerdere trajecten mag deze post, wat Birdybear betreft, niet ontbreken in BirdybearOnTour. Immers: onze posts vormen door de jaren heen allereerst voor onszelf een waardevol naslagwerk. En dat we veel van die belevenissen met jullie kunnen delen maakt het voor ons nog waardevoller. Daarom: muchas gracias!

Groet, Birdybear

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.