BirdybearOnTour

Fluisterstil…

Vanaf de overnachtingsplek staat Birdybear in vijf minuten opnieuw in Flam. Zodra bij de Flambana het fluitsignaal heeft geklonken is Flam weer leeg. En als een half uurtje later onze fjordencruise vertrekt zijn er zo’n 25 enthousiastelingen aan boord gestapt van het hypermoderne, 100% elektrisch aangedreven en het wat futuristisch ogende vaartuig. Op de buitenzijde van de fluisterstille Legacy Of The Fjords staat dat de capaciteit max. 400 passagiers is…

Volgens de voorspellingen blijft het vanochtend redelijk droog en op onze heenvaart naar Gudvangen, van half tien tot half twaalf klopt dat redelijk. Onderweg legt de kapitein nog een twee keer aan bij de kleine nederzettingen langs de route. Toch mooi vier personen erbij maar bij de tweede stop ook weer twee van boord.

De tocht voert onder andere door het Aurlandsfjord en vervolgens door het wereld erfgoed Naeroyfjord richting Gudvangen. Het Nearoyfjord is smal en de bergwanden zijn stijl en hoog. Soms begroeid, soms rotsig en met her en der de nodige watervallen. Onze panorama’s wisselen per minuut door de grillige vorm van het fjord.

In Gudvangen, het vikingdorp aan het einde van het fjord, kan Birdybear een half uurtje van boord. Gelukkig serveren de vikings een smakelijke bratwurst zodat Birdybear niet met lege maag terug aan boord stapt.

Later vandaag komt Birdybear hier nogmaals met de Birdymobiel. Waarbij de route van 20 kilometer weer hoofdzakelijk door twee lange tunnels voert. Vanmiddag opnieuw dus een ritje tunnelvisie in het verschiet.

Maar eerst retour met de Legacy Of The Fjords. Nee, zeker niet saai want de panorama’s zijn nu totaal anders. En wind mee dus een comfortabelere gevoelstemperatuur.

Op de weg terug is er tijd voor een vroege BirdybearOnTour post, met wat shots vanaf de Ipad. Zonder veel te hoeven missen van de wereld om ons heen. Want ook vanuit de grote comfortabele binnenruimte is er rondom zicht door de vele panorama ruiten. In het gehucht Dyrdal komt het tweetal dat hier op de heereis van boord ging weer terug aan boord nu vergezeld van twee rode kano’s en twee bezems…Tja, het verschil zit ‘m in de details.

Later vanmiddag sturen we de Birdymobiel weer wat noordwaarts zodat we morgen de National Scenic Route Gaularfjellet kunnen rijden. Volgens de voorspelling met de ruitenwissers standbye of op continu. Dat geeft wel voeding aan de vele watervallen zodat Birdybear die niet hoeft te missen. See you later, somewhere from Norway!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Fluisterstil…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.