BirdybearOnTour

Moe maar voldaan…

Gisteren, donderdag 24 november was het moving day. Uit het telefoontje naar de verhuizer, woensdag namiddag, maakt Birdybear op dat er wat vertraging gaat optreden. Arriveren in alle vroegte zou 11:00 uur worden. Maar als de beer om 11:00 uur opnieuw belt is de nieuwe indicatie 12:30 uur. Uiteindelijk openen we rond 13:00 de slagboom en rijdt de vrachtwagen met de grote blauwe container richting ons appartement. Beter laat dan nooit.


Wat volgt is ruim 3 uur lang hard werken waarbij de goederen worden verspreid over 3 niveaus : dakterras, appartement op de 1e verdieping, en de berging in de kelder. Vele handen maken licht werk en een beetje voortgang is ook in Birdy’s belang. Tussendoor af en toe een korte pauze want buiten is het aangenaam warm dus tijdige vochtinname is essentieel.


Als de crew vertrokken is starten we alvast de eerste uitpak activiteiten. Het nieuwe terras meubilair gaat uit de verpakkingen, de tuinkussenkist krijgt een plekje op het dakterras, de eetkamerstoelen worden ontdaan van kartonnen en plastic en Birdy’s magic table ziet het daglicht nadat wikkelfolie, karton en beschermschuim hun weg hebben gevonden naar de dozen en zakken met afvalmaterialen. En passent vertellen we de ‘vuilnisman’ dat we op vrijdag vast en zeker heel veel afval aan de weg gaan zetten. Beleefd bedankt hij ons voor deze voorinformatie zodat hij weet wat hij kan verwachten.

Rond de klok van zeven in de avond zorgt de douche ervoor dat we ons weer een beetje mens voelen en na het aansluitend diner gaan de benen alvast languit op bed. Nog wat tijd voor de nodige administratie en natuurlijk alvast wat woorden op het digitale papier voor deze post. Net voor 23:00 is het tijd om bijna de luiken te sluiten en nog even moe maar voldaan op ‘moving day’ terug te kijken. Opnieuw zetten we een vinkje achter de volgende stap in het lange traject van aankoop naar realisatie.

Deze vrijdag gaan we vast en zeker veel zo niet heel veel uitpakken en tussendoor staat er nog een afspraak met instructie voor de o.a. de ketel, de airco en de vloerverwarming in de agenda. Volop werk aan de winkel, het traject richting ‘huis’ is gestart…


Na opnieuw een dag noeste arbeid beleven we vanmiddag, ‘Windy Friday’ de 25e november, voor het eerst een beetje ons huis in de golfvallei van Font del Llop. De verwarming en airco zijn ingeregeld, we hebben heet water en de koelkast zorgt voor aangenaam gekoelde dranken. Onze woonkamer met keuken is grotendeels aan kant en op het balkon genieten we van onze eerste koele biertje en een frisse witte wijn. Dit smaakt naar meer…


Gelukkig hebben we nog een weekje hier ter plaatste en maken we vanaf morgen ook meters in de ruimtes die nu nog vol dozen staan. Uitpakken, monteren en inrichten is beslist aangenamer dan sorteren, weggooien en inpakken. Op naar weer een nieuwe dag waarbij wij morgen ons hotel verruilen voor ons appartement. Spannend!

Meer vanuit Monforte del Cid – Font del Llop, komend weekend. Geniet van je weekend, ondanks een druk schema doet Birdybear dat vast en zeker ook.

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Moe maar voldaan…

  1. Mary Ingenhoven

    Wat fijn voor jullie……weer een eigen plek met nieuwe spullen die spoedig eigen gaan worden.

    Heel veel plezier, geluk en gezondheid in jullie nieuwe appartement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.