BirdybearOnTour

Weekje ploeteren…

Vorige week arriveerden onze goederen en vanaf dat moment wisselen onze uitpak- en montage activiteiten voortdurend met de activiteiten die de aannemer met al zijn onderaannemers nog bij ons moeten uitvoeren. Chaos troef en dat komt zeker niet door Birdybear. Voortdurend worden toezeggingen niet of onvoldoende nagekomen, of moeten we dagelijks opnieuw bevechten wat gisteren nog een geheel duidelijke afspraak leek. Vermoeiend en frustrerend tegelijkertijd. Teleurstellend dat daardoor onze planning en voortgang voortdurend worden verstoord. En nieuwe posts voor BirdybearOnTour schoten erbij in. Al met al maken wij minder meters dan voorzien en hetzelfde in het kwadraat voor de projectorganisatie die moet zorgen voor een 100% goede oplevering. Tja, ook dit is Spanje en Birdybear zal er mee moeten dealen :)!

Gelukkig blijven we relativeren in de wetenschap dat de aanhouder ‘wint’, al is de vraag waar uiteindelijk de eindstreep zal liggen. Naarmate onze tweede week ter plaatse vordert wordt steeds meer duidelijk dat we de voor ons vertrek beoogde 100% zeker niet gaan halen. En dus schiet Birdybear in de regie modus met een ‘ToDo list, pending points’. Noodgedwongen maken we de afspraak dat de projectorganisatie eerst extern alle klussen welke nog uitgevoerd moeten worden gaat voorbereiden en verzamelen. Zodat bij een volgend bezoek van Birdybear alle ‘pending points’ in maximaal twee aansluitende werkdagen afgerond kunnen worden. Of dat dan ook daadwerkelijk lukt? De toekomst zal het leren.

Ondertussen toveren we, ondanks alle obstakels, ons appartement in deze tweede week steeds verder om in een huis waar het vast en zeker fijn vertoeven is. Veel tijd en gelegenheid om dat nu alvast te doen is ons op dit moment nog niet gegund. Birdybear schiet in deze periode twee keer digitaal materiaal voor nieuwe BirdyTubes. De eerste op donderdagochtend 24 november, kort voordat de verhuizers arriveren. van een nog vrijwel leeg appartement. De tweede op vrijdag 2 december, de laatste dag voor onze lange terugreis richting Oudemirdum, met het resultaat tot op dat moment. Al met al is de conclusie dat we best heel veel voortgang hebben geboekt. Een mooi tussenresultaat voor de eindsprint die we een volgende keer willen inzetten. Hieronder de onbewerkte beelden:

Op vrijdagavond eten we ons nog kogelrond in een voortreffelijk horeca etablissement in Aspe voordat we zaterdagochtend koers zetten richting onze huidige thuisbasis. Met onderweg het nodige fileleed arriveren we veel later dan voorzien bij ons hotel ten noorden van Lyon. Op de zondag verlopen de laatste duizend kilometers beduidend soepeler. Net na de klok van vijf in de namiddag zit deze reis erop. Enerverend in alle opzichten. En met het wat onwerkelijke gevoel dat we een toekomstig thuis in Monforte del Cid op slot hebben gedraaid en weer voor een tijdje achter ons moeten laten.

We popelen van ongeduld om snel weer zuidwaarts te kunnen reizen. In de hoop dat we dan veel van onze ‘finishing touch’ kunnen realiseren en ook wat meer kunnen genieten van deze fantastisch stek.

Tot slot: dank voor jullie fijne reacties op Birdybear.nl, via de mail, per telefoon en/of WhatsApp. En wellicht tot ziens, persoonlijk of online zodra nieuwe posts het leven zien.

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Weekje ploeteren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.