BirdybearOnTour

New view…

Inmiddels is het meeste stof in ons nieuwbouw appartement in Sneek neergedaald en opgezogen. Binnen een week na de sleuteloverdracht heeft Birdybear alles al gereinigd en geschilderd, de vloeren gelegd, wat verlichting aangebracht en de raambekleding opgehangen.

Zelfs het eerste deel van het meubilair staat dan al op de vijfde verdieping. En gelijk de daarop aansluitende zaterdag volgde het efficiënt laden van onze kleine vrachtwagen en krijgen we de containerbergingen in Lemmer eindelijk leeg. Na een dagje sjouwwerk staat het appartement gevuld met verhuisdozen, meubilair en al het andere dat een plaats moet krijgen op de nieuwe stek. Gelijk op zondag de kasten gemonteerd en alvast wat orde in de chaos geschapen. Op de maandag volgt de montage van het bed en bouwen we alvast de eerste stellingen op. Vervolgens ontruimt Birdybear met de nodige snelheid het tijdelijk onderkomen in Oudemirdum en raken de kasten in Sneek snel gevuld. Al met al een strak schema en twee weken na de sleuteloverdracht slaapt Birdybear voor het eerst in het nieuwe onderkomen.

Ondertussen zijn we nog een goede week verder, hebben we gisterenavond onze eerste gasten ontvangen en maakte Birdybear vandaag de eerste tour op de Birdybikes door het gebied waar we dagelijks op uitkijken. Best lekker om even niet te moeten klussen nu er geen harde deadlines meer in de agenda staan.

Wat verder terug in de tijd: op 3 mei 2021 plaatste Birdybear een definitieve handtekening onder het contract voor ons grote Spaanse avontuur. En nu, 2 jaar later komt er voorlopig even wat rust in het hectische schema van sorteren, demonteren, inpakken, uitpakken, verhuizen, verhuizen, verhuizen, opnieuw in- en uitpakken en monteren. En alles wat daarmee samenvalt. Deze periode, die we nu voorlopig afsluiten, staat hoog in de top vijf van hectische periodes in ons leven.

De afgelopen twee jaar: een soort van non-stop rollercoaster en voortdurend in beweging. En hoewel we het af te leggen traject aardig konden overzien waren er ook voortdurend onverwachte wendingen. Soms aangenaam verrassend, soms onaangenaam heftig. Maar gelukkig alles met een helder doel voor ogen. En dat maakte de soms ruige rollercoaster ride meer dan de moeite waard.

Nu Birdybear is neergestreken op opnieuw een verse stek is er tijd voor het opmaken van een tussentijdse balans. En de conclusie is dat het voelt dat we ondanks al het onverwachte toch comfortabel ‘op schema’ liggen. Met aan de horizon hiervandaan niet alleen de windmolens bij de Afsluitdijk maar ook de uitdaging om t.z.t. onze ‘playas de weilandia’ en ‘playas de balconia’ definitief in te ruilen voor onze views in de golfvallei van Font del Llop.

Voor nu gaan we genieten van onze ‘New Views’ in Sneek en wonen we formeel na ruim dertig jaar ‘platteland’ weer in een stad. Onze ‘New Views’ ruilen we zo af in voor de views onder de Spaanse zon. Zo combineren we het beste van twee werelden en dat voelt bijzonder aangenaam. Als Birdybear binnenkort weer zuidwaarts reist is er vast en zeker tijd voor een verse post.

Tot later, mogelijk vanaf een andere breedte graad. Groet en ‘ont sjen’ met een hartelijke poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “New view…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.