BirdybearOnTour

Terug uit het Zuiden…

Birdybear heeft inmiddels een retourtje naar de golfvallei achter de rug. Twee weken ter plaatse met helaas weer de (on)nodige tijd voor de aannemer in de agenda. We zijn gelukkig weer een aantal opleverpunten gevorderd maar voor het bezoek in augustus staan er nog zaken in de planning. Nee, vlot gaat het allemaal niet maar het credo “de aanhouder wint” lijkt vruchten af te werpen. Dat kost echter wel een bak negatieve energie, vreet tijd, en heeft invloed op onze vakantie beleving ter plaatse.

Daar staat tegenover dat we konden genieten van voortreffelijke zomerse dagen en op z’n tijd een verfrissende duik in onze eigen pool, hoe luxe voelt dat. Daarnaast regelmatig een gezellig samenzijn met de medebewoners van het Annapurna I complex.

Birdybear reisde opnieuw per eigen auto. Ditmaal, zowel op de heen- als terugreis, in twee lange etappes met overnachtingen na ca. 1200 kilometers. Volgepakt heen met goederen die nu of in de toekomst nodig zijn omdat dit appartement ergens in de komende jaren onze vaste verblijfplaats zal zijn. En ondanks al dat gedoe met de aannemer blijft dat beslist een aantrekkelijk vooruitzicht.

Gelukkig zijn niet al onze leveranciers uit hetzelfde verrotte hout gesneden als de aannemer en verlopen andere klussen naar wens en tevredenheid. Inmiddels beschikt Birdybear rondom over functionele en fraaie ‘mosquiteras’. Zo blijft het meeste zoemende ongedierte buiten en kan de verse lucht naar binnen. In de nacht draagt de aangename airco bij aan een goede nachtrust, na lange en warme dagen in de buitenlucht. En anno 2023 is een fijne internetverbinding eigenlijk een soort 1e levensbehoefte geworden. Momenteel nog geen glasvezel maar de ‘straalverbinding’ met de op de berg gelegen zendmast doet z’n werk naar behoren en stelt Birdybear in staat om ook een beveiligingssysteem te installeren. De 1e camera’s hangen en leveren beeld op afstand. En de voordeurbel toont gewenste en ongewenste bezoekers. Er ligt nog meer op de plank voor ons volgende bezoek.

Binnenkort zullen we met de Vereniging van Eigenaren een ei gaan leggen over de gewenste uniformiteit van de toekomstige zonweringen. En zoals ook Birdybear nu zelf heeft ervaren zijn die geen overbodige luxe op deze zonovergoten stek. Zon op de bol is heerlijk maar 15 uur per dag is soms wat veel van het goede. Tja, daarvoor ging Birdybear ook zuidwaarts! Zo af en toe een plekje waar de inhoud van het glas niet gelijk verdampt is wel zo prettig en goede zonwering zal daar vast en zeker een bijdrage aan leveren. Meer en meer ondergaat deze stek de transformatie van huis naar thuis en is straks klaar voor een zonnige toekomst.

Rondom Annapurna I wordt volop gebouwd. Als eerste bewoners zijn we de pioniers van de golfvallei die er tijdens dit bezoek opmerkelijk groen bij ligt. En die rol als pioniers draagt vooralsnog bij aan de cohesie met de medebewoners van Annapurna I en de bewoners aan de overzijde welke inmiddels ook hun intrek hebben genomen in hun nieuwe Spaanse vastgoed. Het gevoel van een minidorp in wording dat over een aantal jaren onderdeel is van een vallei waar ruim 1200 woningen gepland staan. Ook de omliggende infrastructuur zal langzaam meegroeien al is het Spaans om daar op voorhand maar niet al te veel waarde aan te hechten :). Wat het ook zal worden: boeiend om te zien en benieuwd wanneer de bouwkranen in ons directe uitzicht plaats hebben gemaakt voor een nieuwe serie witte onderkomens.

Birdybear kijkt uit naar de volgende trip. Ondanks de Spaanse bouwvak staan er dan afspraken in de agenda voor opnieuw activiteiten door de aannemer… Of die ook waargemaakt worden blijft een vraagteken. Zeker is dat de ToDo lijst eindelijk wat krimpt en dat is in zekere zin een geruststelling. Werkvakanties als deze…, helaas noodzakelijk. De tijd voor echt maximaal genieten komt vast en zeker.

Groet vanuit een weer wat afgekoeld Sneek,

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.