BirdybearOnTour

Onbenoorlijk gedrag…


Onbenoorlijk gedrag, waar staat dat voor? Onbenoorlijk gedrag staat volgens Birdybear voor het slecht cq geheel niet informeren van de weggebruikers in Noorwegen in geval van calamiteiten, stremmingen, wegblokkades en uitvallende ferry’s. 

Pinkstermaandag vormt wat dat betreft een dieptepunt. Onderweg een aankondiging van een verdwenen hoofdweg. Oorzaak blijkt een wat te enthousiaste rivier. Prima zo’n bord is in het Noors maar plaats dat dan daar waar er een redelijke alternatieve route voorhanden is. Na overleg met de locals maken we een grote detour over kleine wegen van erbarmelijke kwaliteit. Elk nadeel heb z’n voordeel: onderweg zien we het kunstproject Morgans ship. Uiteindelijk komen we uit op een kruising waar de volgende stremming een tweede grote detour tot gevolg heeft. Zo ontstaat er een steeds wijdere boog om de Vesteralen kunnen bereiken. Zelfs onze vertrouwde E6, nu zuidwaarts, is ineens weer onderdeel van onze route van vandaag. 

We rijden via Harstadt naar Trondenes voor een bezoek aan het Adolfskanon. Dat ligt, zo blijkt uit de toelichting van twee militairen, binnen de basis gelegen en is alleen op afspraak en met gids te bezoeken. Helaas pindakaas. In Trondenes nog even een koud en vochtig stopje bij de Trondenes Kirke.  Toch nog iets voor op de gevoelige plaat…

Tot slot nog een laatste obstakel op de dag dat Pluvius heerste. Werkzaamheden op weg naar onze middagferry. Vandaag slechts twintig minuten wegafsluiting. Op werkdagen ongeveer een uurtje. Gelukkig heeft de ferry van Revsnes naar Flesnes geen moeite met de wat ruigere weeromstandigheden van vandaag. Met de ruitenwissers nog op de stand aan, en die zijn vandaag niet uit geweest, arriveren we op de parking hoog boven de Sigerfjorden. Hier kort voor Sortland breekt zowaar de zon door, voor een extra mooie blik op die fjord beneden ons en wat warmte door het camperruit. Buiten is het immers de hele dag zo’n zes graden en zelf voor een beer op zomerreces is dat best koel.

En opnieuw: eind goed, al goed. En het is dus waar: behind every cloud there is a silver lining 🙂

Morgen meer zonnige berichten van BirdybearOnTour? Volg ons, dan zul je het weten.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.