BirdybearOnTour

Onder de wolken…

Klaarblijkelijk is de heldere sterrenhemel overgegaan in een bewolkte hemel want in de loop van de nacht daalt de regen op ons neer. Wat ook continu neerdaalt is het gezang dat in de vroege avond begint en tijdens het opstaan zo ongeveer ten einde komt. En het komt van alle kanten uit de stad en de nederzettingen om ons heen. Mogelijk is het vandaag een feestdag of viert de gemeenschap massaal de start van het weekend. Of hebben ze door massaal te zingen de regen afgeroepen.

we over de comfortabele asfaltweg vlot de circa 250 kilometer naar Etosha overbruggen komt de regen van tijd tot tijd met bakken uit de hemel. Hoe blij zullen ze hier met dat kostbare water zijn? Eenmaal in Etosha is het vrijwel droog en klaart het weer steeds verder op. Onze vroege aankomst maakt dat we nog een groot deel van de dag over de modderige wegen van Etosha kunnen rijden.

Onderweg veel wild waaronder duizenden zebra’s, vele honderden of ook duizenden springbokken, af en toe een jakhals, her en der een groep wildebeesten, gemsbokken, struisvogels, giraffen, 2 keer een gigant van een olifant en als toetje ook nog een leeuw in het veld. En dan doen we bijna alle vogelsoorten die we deze middag zien tekort.

 

Kortom aan wild geen gebrek. Het vlees van de BBQ smaakt ons weer prima en met een korte sprint zijn we nog net op tijd voor opnieuw een magistrale zonsondergang.

Bij het haardvuur is er tijd voor het Birdybear blog. Wanneer we dat kunnen uploaden is nog een vraagteken. Hier geen wifi en die van de lodge van gisteren was overbezet.
Jammer voor het thuisfront maar wij genieten er niet minder om. Komt later vast wel goed.
Tot slot: het is hier werkelijk fantastisch en met zo’n tweeduizend kilometer op de teller barsten we van de vele indrukken. Dat maakt dat we vannacht vast weer heel goed slapen tenzij de per bus reizende groep, pal tegenover ons, de regendans van afgelopen nacht overneemt van de Damara’s. Good night, poot van Birdybear en op naar onze volgende dag in Etosha.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.