BirdybearOnTour

Op de kaart gezet…

Vanaf Kaapstad, met een 4WheelDrive camper via de kust ‘noordwaarts’, richting Krugerpark en dan uiteindelijk 30 dagen later een terugvlucht vanuit Johannesburg. Dat is het plan voor het Birdybear avontuur 2016. De afgelopen weken heeft Birdybear de beoogde route  ‘in detail’ ingetekend op Google Earth. Gewapend met 2 papieren kaarten, 3 Zuid-Afrika gidsen, ladingen internet-info en de geprekken met de standhouders op de vakantiebeurs hebben we zo goed als mogelijk een inschatting gemaakt van de route die we willen afleggen. Anders dan bij voorgaande avonturen hebben we zelfs een aantal reserveringen voor onderweg vastgelegd. Noodzakelijk omdat populaire en soms hele kleine campsites in het Krugerpark nog maar zeer beperkt online beschikbaar waren.

Op de kaart gezet  - Birdybear Zuid Afrika 2016

Al met al weten we nu dat er op de kaart van Google Earth zo’n 5.555 kilometer ingetekend staan. Soms over 4-baans asfalt maar meestal over 2 of 1 baans routes al dan niet voorzien van wegdek :). Gezien de beoogde route en de YouTubes daarover die Birdybear soms heeft gevonden zijn we blij dat we vooraf de keuze hebben gemaakt om een 4WD camper te huren. De hoge en lage versnellingsbak en het feit dat deze camper hoog op de wielen staat zal straks onmisbaar blijken als we over matig bereidbare gravel- en dirtroads het zuid afrikaanse landschap doorkruisen.

Inmiddels heeft Birdybear dus het nodige aan voorbereidingen achter de rug. De camera uitrusting is voor deze trip uitgebreid met een GoPro Hero4, zodat we ook wat vaker en eenvoudiger bewegend beeld kunnen vastleggen. Uiteraard hebben de Canon camera’s en lenzen weer het jaarlijkse groot onderhoud achter de rug en zijn deze geladen en gereed voor het schieten van groot wild!

Voor vertrek staat er nog een bezoek aan de GGD gepland. Een vooraf noodzakelijke stop voor de inentingen, onze anti-malaria pillen, deet en wellicht het aanschaffen van een geïmpregneerde klamboe.

Volgens onze online countdown timer zijn er nog 38 dagen te gaan voordat de KL597 op vrijdag 15 april om 10:00 uur richting Kaapstad vertrekt alwaar Birdybear 11 uur en vijftien vliegminuten later voor het eerst de berepoot op afrikaanse bodem zet. Opnieuw een boeiend en uitdagend vooruitzicht. Zoals de laatste jaren gebruikelijk doet Birdybear, voor zover de online mogelijkheden dat toelaten, weer ‘dagelijks’ of laten we zeggen ‘regelmatig’ verslag. Met een abonnement op het BirdybearOnTour blog ontvang je automatisch de updates per mail. Aanmelden kan via de site! Reageren op de blogs kan uiteraard ook en wordt door BIrdybear zeker gewaardeerd.

Tot spoedig, vanuit Elahuizen, vanaf Schiphol, aan boord van de KL597 of vanaf het afrikaanse continent.

BearPAW1

 

 

 

 

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.