BirdybearOnTour

Modderbad…

Image00001

Een weekend vol met voorbereidingen op de Birdybear 2016 campertour door Zuid Afrika. Friesland is gedeeltelijk wit als we ons op zaterdag 16 januari richting Havelterberg begeven. Met de solide Landrover van Peter Fransz arriveren we vroeg in de ochtend op het militair oefenterrein op de Havelterberg.

 

De 4*4 club Drenthe organiseert hier een dag voor leden en belangstellenden van andere 4*4 clubs en Peter heeft ingeschreven zodat hij mij wegwijs kan maken in het 4*4 terreinrijden. Als we de eerste bak koffie tot ons nemen arriveren de 4*4’s in grote getale en in de meest bijzondere uitdossingen. Al snel gaan we op pad en rijden eerst een verkennende ronde over het grote terrein. Door de regen- en sneeuwval van de laatste tijd ziet een groot deel van het natuurterrein eruit als één groot modderbad. Naarmate de dag vordert worden de tracks dieper en dieper, de zuigende werking groter en zien we doorlopend vastgeraakte voertuigen om ons heen. Zelf lopen we ook een aantal keren vast maar weten daar met enige behendigheid dan toch weer op eigen kracht uit los te raken. Het is beslist een eye-opener dat ogenschijnlijk schier onbegaanbare wegen en tracks toch bereidbaar blijken. Handig en behoedzaam spelen met de versnellingen, het gas- en koppelingspedaal en op z’n tijd de wissel van de high- en low gear. Uiterst leerzaam en een hele goede voorbereiding op de trip door Zuid Afrika. Jammer dat we vandaag niet hebben kunnen oefenen in het mulle zand maar wie weet doet zich voor vertrek naar Zuid Afrika nog een nieuwe kans voor.

 

De zondag gebruiken we voor een bezoek aan de vakantiebeurs in Utrecht. We vertrekken bijtijds uit Friesland in verband met de berichten over de matige bereidbaarheid van de wegen door sneeuw en gladheid. Dat valt alles mee en dus arriveren we veel te vroeg in de Jaarbeurs te Utrecht. Daar aangekomen blijkt de organisatie van de Jaarbeurs alles behalve klantgericht. Vroege bezoekers moeten in de voorhal wachten. Horeca, koffie- en vendingautomaten en toiletten bevinden zich achter de toegangscontrole en die is onverbiddelijk. Tien uur en geen seconde eerder! Overleg helpt niet en de gehanteerde argumentatie is maximaal intern gericht. Er is overigens meer waarover de organisatie het schaamrood op de kaken zou moeten krijgen. Tot ver na hal elf is een groot aantal stands niet bezet. Uiteindelijk maken we er een succesvolle beursdag van en vergaren her en der nuttige info voor onze aanstaande trip. Helemaal bijzonder is de uitnodiging van een van de standhouders om een avond gezamenlijk door te brengen zodra we ten zuiden van Cape Town zijn. ”Even over het hek klimmen van de campground in Kommetje en je staat in mijn tuin. En dan kunnen we jullie nog heel veel tips geven voor jullie tour, zo aan het begin van de rondreis”. De contactgegevens van deze standhouder zal Birdybear zorgvuldig bewaren, het wordt vast en zeker een aangenaam rendez-vous.

2016-01-18_125553

Los van het stillen van de info honger voor het Zuid Afrika avontuur kijkt Birdybear op de vakantiebeurs vast vooruit naar nieuwe uitdagingen voor 2017…

 

We doen nieuwe ideeën op voor uitdagende bestemmingen dichtbij en veraf. Zo kunnen we straks een volgende shortlist samenstellen voor een BirdybearOnTour 2017. Net zoals we dat een jaar terug deden op de vakantiebeurs van 2015. We moesten nog vertrekken richting New Zealand, voorjaar 2015, maar South Africa 2016 stond al hoog op het verlanglijstje.

Voorlopig voldoende werk aan de winkel om Zuid Afrika voor te bereiden. En ’time flies when you’re having fun’. Onze countdown timer geeft aan dat we nog ruim 87 dagen voor vertrek zitten dus voordat we het weten ontvangen julie onze berichten vanuit Zuid Afrika…

Tot later!

BearPAW1

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Modderbad…

 1. Hiddinga

  Lieve Ingeborg en Fred,
  Aan de voorbereiding kan het succes van de reis niet liggen.
  Zou er een vorkje prikken in Zandvoort er nog in zitten ?
  Groetjes,
  Jan en Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.