BirdybearOnTour

Osowet(o)…

O so wet in Soweto en Johannesburg vandaag. Ze zeggen dat ze in de winter hier geen regen kennen maar vandaag blijkt dat niet te kloppen. Vrijwel de hele dag komt het vocht uit de hemel dus we prijzen ons gelukkig dat we gisteren de biketour reden door Soweto. Vandaag doorkruisen we het centrum van Johannesburg met de Red Bus. Met de eerste bus vertrekken we om 09:05 vanaf het casino tegenover het Apartheid museum. Voor ons is de eerste stop het Mining District voor een korte walk. Als we de busdriver vertellen dat we daarna richting de SAB brouwerij zullen lopen, de volgende stop van de Red Bus, kijkt hij bedenkelijk. Het lijkt hem niet supersave. We besluiten toch te voet te gaan en zijn extra alert.

Bij de brouwerij van SAB kunnen we vrijwel direct mee met de eerste tour en tasting. De tour is uiterst informatief en ook bijzonder creatief opgezet en neemt ons mee in de wereld van het bier. Na de tour schuiven we aan voor de biertasting waarbij zes verschillende bieren door het keelgat gaan. Om de ochtend goed af te ronden zijn er in de bijbehorende bar nog twee consumpties beschikbaar. Gezien het wat krappe schema van vandaag komt het ons goed uit dat er bij SAB ook gelunched kan worden. Goed gevuld verlaten we de brouwerij en beklimmen we opnieuw de trap naar de eerste verdieping van de Red Bus.

We voltooien de stadstour voordat we vanaf het Apartheid museum voor de laatste keer in de 4×4 stappen. Met de ruitenwissers in de hoogste stand arriveren we bij het camperdepot van Bobo. We zijn de laatste gasten van vandaag en de overdracht verloopt plezierig en soepel. Het depot ligt op een steenworp afstand van OR Tambo International Airport waar we even na vier uur arriveren. Helaas treffen we lange rijen voor de incheck, bagage drop-off en de security check. Gezien onze late vlucht hebben we meer dan tijd genoeg voor een laatste diner op Zuid Afrikaanse bodem. Eenmaal bij de gate worden we nog minimaal drie keer geconfronteerd met een gate wijziging en zo blijven we lekker in beweging.

Vooralsnog staat het geplande vertrek op 23:15. Zo laat waren we zelden nog wakker tijdens deze trip. Straks de lange vlucht terug naar Europa en op naar de zomer! Hier wordt het winter al is dat In Zuid Afrika wat anders dan bij ons. Dat we hier ooit nog zullen terugkeren lijkt ons zeker niet ondenkbaar en het spookt door de berenkop dat een terugkeer niet heel veel jaren van ons verwijderd is. Reisje door het Noorden van ZA, Botswana en Namibia: een heel aanlokkelijk vooruitzicht. Eerst maar eens terug naar Schiphol, vervolgens richting Friesland en de draad van het dagelijkse leven weer oppakken. Natuurlijk nog een nabeschouwing op papier voor het Birdybear blog en dan in alle rust door het foto en video materiaal. Allemaal leuke zaken voor eenmaal weer back home. Ondertussen stiekem toch even kijken wat er volgend jaar rond deze tijd op de agenda staat. Omdat Birdybear het avontuurlijk reizen niet wil missen! Voor onze volgers: jullie zijn nog niet van Birdybear af. We melden ons later nog vanuit de Lage Landen. Graag tot dan! Enne.. beelden van vandaag zetten we er later wel bij. Wel wifi maar geen stopcontact 🙂

Update 21:13 uur, inmiddels de vierde gate wijziging. Bezigheidstherapie? Houdt hier wel heel veel personeel aan het werk en met een werkeloosheidspercentage ver boven de veertig procent kan dat geen kwaad.

image

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Osowet(o)…

  1. Werner

    Hoi Fred, Ingeborg, Majorie attendeerde me op jullie blog. Mooie blog, goed geschreven! Hoe bevalt je nieuwe telelens Fred?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.