BirdybearOnTour

Over de grens…

We laten Bush Baby Campground achter ons en spoeden ons op deze eerste mei richting Swaziland. Binnen een uurtje staan we aan de grens. Ongeveer dezelfde tijd hebben we nodig voor Zuid Afrika uit, Swaziland in en de grens-tankstop binnen de hekken van Swaziland. Eerst formuliertje dat we het douane gebied van Zuid Afrika in mogen rijden. Uitstappen, twee balies stempelen en met de benodigde documenten Zuid Afrika uit. Dan Swailand: eerst formuliertje dat we het douane gebied van Swaziland binnen mogen, binnen in het kantoor een balie stempelen, andere balie geld dokken en met de papiertjes de grens over. Direct aansluitend naar de trage pomp met vriendelijk doch evenzo trage pompbediende, tankje vol en uurtje later tuffen we tussen de oneindige maisvelden en huttendorpjes richting Hlane Royal National Park. Door de gate is formulierjes invullen en dan arriveren op de campground waar stroom ontbreekt en de olielampen in de avond en nacht de schaarse verlichting vormen. Maar wel een heel bijzondere stek met een fantastische waterpoel waar de neushoorns met jong ons tot op vier meter naderen. Op enige afstand in de waterpoel bivakkeren de hippo’s als een eiland in het meer op de oever gadegeslagen door buffels en impala’s. Pas bij donker verlaten de hippo’s het water voor de verre voettocht op zoek naar voedsel. Pas de volgende ochtend zullen ze mogelijk weer terugkeren naar het dagelijkse bivak in de poel.
Hier, in het Hlane Royal National Park, maken we met de ranger ook de afternoon (prive)walk dwars door het wildgebied. Eerst, met de nodige extra voorzichtigheid door de grootwild zone, later iets minder onveilig dwars door het aangrenzende natuurgebied met kleiner wild. Heel bijzonder om twee uur te voet tussen het wild van Swaziland te vertoeven. Zowel op de dag van aankomst als vertrek rijden we ook nog vele kilometers door door het Hlane National Park en spotten we het nodige wild. Alvast ons opwarmertje richting de Birdybear ochtendrit van maandag de tweede mei naar het Kruger Park waarvoor we opnieuw de horde van de grens zullen moeten nemen. Of dat sneller verloopt? Lees het later op Birdybear.nl

IMG_7492
Als we vanaf maandag een weekje in het Kruger Park vertoeven zullen we hoogstwaarschijnlijk echt verstoken zijn van W.I.F.I. : “Where Is Fucking Internet?”. Birdybear is vast en zeker uit de lucht dus maken we een verzamelpost All about Kruger Park. posten! Tot dan.

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Over de grens…

  1. Sandra

    Wat een leuk, goed en spannend verhaal weer. Super alle mooie dieren die jullie tegen komen en mogen fotograferen maak veel foto’s. Geniet van de komende dagen we lezen graag de volgende verhalen wel als jullie weer internet hebben. We blijven jullie volgen.

  2. mary ingenhoven

    Zo. .inmiddels laatste 3verhalen gelezen,
    wat een grote dierentuin en allemaal zo echt!
    Dan zijn de kieviten in het weiland wel erg klein en als jullie op tijd terug zijn kunnen jullie afkicken met een een kudde koeien achter jullie tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.