BirdybearOnTour

Over de pas…

Over de pas of toch niet? Niet omdat we niet willen maar omdat het niet overal kan. Na vertrek uit Orelle blijkt de directe route voor de aansluiting met de tunnel de Frejus gestremd. De omleiding gaat gelijk over een lokale pas en dat is een mooi opwarmertje voor vandaag. Uiteindelijk belanden via de deviation toch bij de kassa van de tunnel en nadat de credit card € 59,- lichter is rijden we 13 kilometer ondergronds om in Italie het daglicht weer te zien.

Na Oulx rijden we op de col de Montgenevre tussen de laatste verdwaalde skiers door en zijn we weer terug in Frankrijk waar we in het nabij gelegen Briancon de benen strekken.

In tegenstelling tot de 1850 meter van de vorige col blijkt de 500 meter hogere Col d’Izoard nog in winterstremming. Die uitdaging moet Birdybear dus helaas laten schieten. De aansluitende Col de Vars brengt ons opnieuw boven de 2000 meter en op een schone weg rijden we door het wonderschone witte, vrijwel uitgestorven landschap.


Ruimte zat om de ontelbare haarspeldbochten royaal te kunnen nemen. We hebben vandaag alle tijd en er is geen zichtbaar wildlife dat voor de birdycam wenst te poseren. Met minder cols dan begroot arriveren we dan ook al vroeg in de namiddag in Barcelonette waar we net boven de stad de Birdymobiel parkeren voor de overnachting. Een werelds stekje met uitzicht op de gehele stad met op de achtergrond Le Pain du Sucre. In gewoon Nederlands: een berg met sneeuw die men hier suikerbrood noemt.

Het weer van vandaag? Iets minder hemelsblauw dan gisteren maar uiteindelijk warm genoeg voor shorts en korte mouwen. Hoogste temperatuur? Op de route door de tunnel de Frejus, 25 graden en dat ondergronds en vroeg in de ochtend…

See you tomorrow? Bye!

 

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Over de pas…

  1. Jan & Marianne

    Hallo Fred en Ingeborg We hebben jullie reis door een deel van Europa gevolgd. Niet wetend welke rchting de reis uit gaat, melden we dat wij 20 Mei weer naar Ned. rijden.Mocht het passen,jullie zijn van harte welkom.Een heel goede reis en veel plezier. Lfs van Jan -Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.