BirdybearOnTour

Poulet Roti…

Net als de overheerlijke Poulet Rôti, van de lokale slager in St. Martin Vésubie, achter de berenkiezen is openen zich de sluizen boven ons. Niet het eerste buitje van vandaag maar beslist het meest pittige tot nog toe. We hebben de Birdymobiel laat in de namiddag geparkeerd op een lommerrijk plein in het centrum van eerder genoemd oord met het doel daar ook te overnachten. Vandaag toerden we bocht na bocht over fantastische passen en door ruige canyons. Deels over de Route Napoléon en ook over de Route des Grandes Alpes.


Noodgedwongen omzeilen we de afgesloten Col de Cayolle maar weten toch de machtige Gorge de Daluis te bereiken en te bedwingen. Blij dat we deze route hebben gekozen want de natuur is hier overweldigend in overtreffende trap. Na Valberg wacht ons ook nog de uiterst smalle, steile, bochtige, onoverzichtelijke en afzichtelijk lange afdeling met tussenliggende klims, via Beuil, St. Saveur sur Tinée, Valdeblore naar de overnachtingsplaats van hedenavond.

 

Al met al waren we door de lage gemiddelde kilometrages per uur lang onderweg maar kregen we meer dan waar voor onze diesel euro’s. En overnachten we straks op A1 centrum locatie met de parkeerschijf achter de voorruit. Wellicht spoelt de nu dominant aanwezige regen nog het nodige stof van de Birdymobiel welke zich vandaag optima forma heeft gedragen. En dat is een hele aangename constatering want het was vandaag zwaar voor mens en machine. Birdybear is moe maar voldaan na het avontuur van vandaag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen eerst opnieuw een kleine 100 kilometer bochtig traject. We dalen dan af richting Middellandse Zee. En wie weet is die vanaf de heuvel boven Menton azur blauw gekleurd. En dan door naar het mondaine Monaco waar mogelijk de voorbereidingen om het Formule 1 circus te ontvangen in volle gang zijn. Mochten jullie iets lezen over een Birdymobiel op een stratencirquit dan hebben we de afslag naar de camperparking vast gemist.

Tot aan zee op op het cirquit, have fun!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.