BirdybearOnTour

Piekmoment…

Birdy’s derde dag in de Picos start met laaghangende nevel. Zozeer dat we onszelf afvragen of het zin heeft om een half uur heen en en een half uur terug richting Funta Dé te investeren. We besluiten het er toch op te wagen en reeds na enkele minuten zien we het magische beeld van een door de zon beschenen bergkam door de mist heen breken.

Een goed eerste signaal en al snel klaart het verder op richting windstil en hemels blauw. We arriveren heel vroeg bij de lift en gezien de kleine liftcabines verzekeren we ons daarmede van de eerste rit upstairs kort na de klok van tien. Boven is het uitzicht magnifiek en genieten we tijdens onze wandeling van het viervoetig wild dat overal om ons heen opduikt en behendig over de rotsen weet te manoeuvreren.

Hoog boven ons cirkelen de majesteuze roofvogels door behendig gebruik te maken van de aanwezige termiek. Na een flinke rondwandeling op het hoog gelegen plateau melden we ons voor de rit naar het dal waar de zonnepanelen van de Birdymobiel inmiddels ook de zon weten te vangen.

Via opnieuw extreem groene bergroutes verlaten we over bochtige wegen langzaam maar zeker de regio van de Picos. Drie topdagen met de nodige piekmomenten staan gegraveerd op ons netvlies. Ooit nog eens terug? Heel goed mogelijk! Dan graag opnieuw met zonnige omstandigheden want dat maakt het verblijf in deze ongerepte bergwereld wel zo aangenaam.

Als we onze Birdymobiel aan het eind van de middag, bij een aangename 22 graden, het immense camperparkeerterrein van Vitoria ( op z’n Baskisch Gasteiz) opdraaien staan er al tientallen campers geparkeerd. Gelukkig nog meer dan genoeg vrije plekjes van royale afmeting en te voet op ongeveer twee kilometer van het centrum dat voor morgen staat geprogrammeerd. Met een aansluitend bezoek aan het Artium, het Baskische Museum voor Moderne Kunst. Het palet omvat werken van Dali, Miro, Tapies en Chilida. Dat wordt vast genieten. Of en hoe Gasteiz ons bevalt zullen we naar verwachting melden vanuit Bilbao dat voor de komende dagen op de verlanglijst staat. Tot elders vanuit Baskenland. Bye!

 

 

 

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.