BirdybearOnTour

Sinds 1824…

Hoe een gezellig etentje ineens een verrassende wending krijgt ervaren we in Mirandela.
Buiten is het een warme en zwoele avond maar volgens het Portugese journaal is het hele land in rep en roer. Orkaan Leslie heeft Portugal weten te bereiken en is zojuist in de regio van Lissabon aan land gegaan. Het zou gaan om de zwaarste orkaan sinds 1824 en we horen berichten over windsnelheden tot 180 kilometer per uur. Vanuit de kust trekt het beest noordoostelijk in de richting van het Spaanse Catalunya. Als Leslie koers weet te houden trekt de grootste ellende ten zuiden van ons richting Spanje maar orkanen hebben de neiging niet altijd even koersvast te zijn.

Birdybear besluit de camperstek aan de rivier te verruilen voor het aan de overzijde gelegen hotel. En de Birdymobiel staat beneden strak tegen de gevel van het grote hotel geparkeerd, voor zover we kunnen zien redelijk uit de mogelijke wind.
Hier zingen we het vast wel uit voor het geval dat Leslie toch per ongeluk in deze regio toeslaat en in de bar van het hotel zit het wel zo relaxed met een biertje voor de tv welke vanavond maar een onderwep kent. Op het web lezen we ondertussen hoe de Portuguese burgerbescherming heeft opgeroepen om het slechte weer te mijden en bij voorkeur binnen te vertoeven.
Ach, en wie zegt dat Birdybear geen abonnementje heeft op bijzondere omstandigheden is waarschijnlijk geen regelmatige volger van onze avonturen…

Vooralsnog een hartelijke berengroet vanuit een nu nog windstil Mirandela, gelegen in noordoostelijk Portugal. Als de verbindingen in de lucht blijven later of morgen vast meer.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Sinds 1824…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.