BirdybearOnTour

Snel weg… of snelweg?

Goede voorbereiding is het halve werk. Birdybear heeft afgelopen weekend de uitvoerige ‘voor vertrek-to-do-list’ vrijwel volledig afgewerkt. Dat maakt dat niets ons in de weg staat om, aansluitend aan onze laatste werkdag, bijtijds aan boord van de Birdymobiel te stappen voor ons eerste traject.

Woensdag namiddag, 29 mei starten we om 15.15 uur de diesel en gaan en-route. Vanmiddag en vanavond eerst via de A6/A7 richting Duitse grens en vervolgens door richting Hamburg. Dan noordwaarts richting onze tank- en overnachtingsstek, net voor de Deense grens ter hoogte van Flensburg. Helaas laat de voorbereiding zien dat we op de Duitse autobanen wel de nodige ‘baustellen’ moeten trotseren. Dat blijkt te kloppen met als gevolg een aantal bovengemiddeld pittige files waardoor Birdybear pas net na elf uur het mandje opzoekt.

Gezien de afstand op deze eerste reisdag was het credo dus snel weg en via de snelweg. Vandaag toerden we totaal een kleine 550 kilometer. En beslist nodig omdat onze ferry, vanuit Hirthals (Noord Denemarken) donderdagmiddag om 12:45 uur de trossen los gooit.

Donderdagochtend vroeg uit de veren, turbo ontbijtje, Deense grens passeren. En dan nog een dikke 350 kilometer over de snelweg via Aalborg naar de ferry bij Hirthals waar we kort voor 10.00 uur arriveren. Ruim op tijd voor het boarding proces dat zo’n driekwartier voor ‘trossen los’ op de planning staat. Meer over onze overtocht op een later moment.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.