BirdybearOnTour

Spanje of Frankrijk? Baskenland…

Vandaag vertoeft Birdybear afwisselend in Frankrijk en Spanje. Met een lege toilet en volle watertanks verlaten we Pamplona in noordelijk richting. Door bergachtig landschap, dat mede door de stijl waarin de huizen zijn gebouwd doet denken aan Oostenrijk, voeren de lokale wegen ons eerst naar de Cueva de Zuggarramurdi ook wel genaamd “The Witches Cave”.

 

De Infernuka Erreka (Hell’s Stream) spoelde hier duizenden jaren door de limestone rotsformaties en liet een imposante cave achter van 120 bij 12 meter. Naast de grote cave zijn er ook enkele kleinere broertjes en zusjes ontstaan.

 

In de middag trekken we door naar de kust en bezoeken het schilderachtige Hondarribia. Ook hier, in de oude stad, de stijl waardoor we ons eerder in een Oostenrijks bergdorp wanen dan in een Baskische kustplaats.

Omdat we vanmiddag nog in Donastia ofwel San Sebastian willen arriveren houden we het bij een kort bezoek en vervolgen we onze weg westwaarts.
In San Sebastian vinden we op de parking van de Donostia Arena een prima overnachtings stek die we delen we tientallen mede camperaars.

Aangezien de Arena op fietsafstand van zowel de oude als nieuwe stad ligt besluiten we dat het tijd wordt om de Birdybikes van de fietshoes te ontdoen. Helaas blijken de bikes van top tot teen in het kwadraat onder het stof te zitten van ons bezoek aan de Bardenas Reales zodat we gewapend met emmer, dweil en doek en vele, vele liters water uit het plaatselijke watertappunt aan de bak moeten.

Later dan gepland fietsen we, getooid met helm op de berenkop, richting het centrum van San Sebastian. Ons bezoek aan de nieuwe en oude stad besluiten we met smakelijke Pintxos. Hier geen Pintxos eten is net zoiets als vloeken in de kerk. Niet voor niets heeft Donestia de bijnaam Pintxos Capital of the World.

 

Letterlijk op iedere hoek en om de zoveel meter ertussen treffen we de Pintxos bars waar een overdaad aan overheerlijke gerechten gereed staat om verorberd te worden.

Na dit smakelijk maal brengen de E-bikes ons weer vlot bergopwaarts naar de Donestia Arena. Tijd voor een afzakker in het camperkamp. En tijd om weer wat tekst op de I-pad te planten voor het Birdybearblog. Typisch weer zo’n dagje moe maar voldaan, waarbij het mooie en warme weer goed weet bij te dragen aan een optimaal vakantiegevoel. Wat Birdybear betreft een prima recept voor de komende dagen! We laten je graag weten of zon, zee en blauwe luchten ons de komende dagen vergezellen. Tot verderop, vanuit een volgende stek aan de kust.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.