BirdybearOnTour

Toetje…

Na aankomst in Bergen lukt het Birdybear om nog net voor de sluitingstijd om 16:00 uur de Japan Photo winkel in te schieten. De Noorse fotohandschoenen van Valleret staan nog op de verlanglijstjes en online hebben we gezien dan onze vermoedelijke maten hier voorradig zouden moeten zijn. De aankoop lukt en er is zelfs nog tijd om een extra outdoor broek te bemachtigen. Het eerder aangeschafte exemplaar bevalt aan boord zo goed dat een grijze variant wordt toegevoegd. Prima garderobe voor de long weekends met de Birdymobiel.

De zondag in Bergen ontaard in een smakelijk toetje, Volop zon, clear skies en op zondagochtend nog volop mensvrije ruimte voor wat HotShots in Bergen. Bovendien is het bijzonder genieten van de panoramische en heldere blik vanaf het bergstation van de Floibanen. Ongeveer een 270 graden rondzicht op Bergen en de omliggende fjorden.

Rondwandelen in het historische wijkje Bryggen is een stuk leuker als de zon schijnt temeer omdat het beeld met licht en schaduw in de nauwe steegjes fotografisch veel beter tot z’n recht komt en mooie dimensies toevoegt aan de klassieke bebouwing.

Last but not least: Bergen ligt overal tussen de bergen en met de voeten aan de fjorden. Water en zon matchen vandaag prima en vormen zo voor Birdybear het smakelijke toetje van episode nummer drie van De Noordelijke Trilogie.

Met onze vooraf geboekt busticket bereiken we binnen twintig minuten Bergen Lufthavn Flesland. Zonder wachttijd de koffers gedropt, door de security en nog wat taxfree formaliteiten afgehandeld. Na aandacht voor de inwendige mens is er voldoende tijd voor wat verse teksten, de laatsten vanaf Noors grondgebied.

Bijna traditioneel volgt er na terugkomst, later deze week nog een terugblik – nabeschouwing van dit aangename avontuur. En nog wat updates van het fotomateriaal. Sluit het meereizen dus nog niet af, Birdybear laat nog van zich horen!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.